Minska stressen i ditt liv - föreläsning med läkaren Rangan Chatterjee

5 feb 2020 18:00 - 19:00

Biograf Skandia, Drottninggatan 82, 111 36 Stockholm

Så gör du för att minska stressen i ditt liv - föreläsning med succéläkaren Rangan Chatterjee från BBC

Det pågår en tyst epidemi över världen och den heter stress. Det menar brittiska läkaren Rangan Chatterjee vars tv-program "Doctor in the house" lockar en mångmiljonpublik på BBC och vars bok Hälsobalansen blev en av Sveriges mest sålda fackböcker under 2019. Nu riktar han sin uppmärksamhet mot det som gör oss alltmer sjuka, nämligen stressen i våra liv.

Dr Chatterjee menar att så mycket som 80-90 procent av hans patienters ohälsa på något sätt är relaterad till stress. Sömnproblem, minnesförlust, ångest, låg sexlust, magproblem eller till och med högt blodtryck och typ 2-diabetes - i alla dessa finns stress med som en faktor.

I nya boken Stressbalansen presenterar Dr Chatterjee enkla steg eller råd inom fyra områden i livet - syfte, relationer, kropp och sinne. Det kan handla om att slå vakt om sin egentid, om naturens läkande kraft eller vikten av beröring; hur du tar hand om tarmen, om ätfönster och dygnsrytm, skärmfri semester och många andra värdefulla insikter och tips. Samtliga verktyg är enkla och går att integrera i vardagen, men ger sammantaget stor effekt. Det handlar inte om att göra allt, utan om att hitta balansen mellan de fyra olika delarna.

Föreläsningen utgår från Dr Chatterjees båda böcker, den sker på engelska och pågår i ca en timme. Rangan Chatterjees böcker finns att köpa till specialpris och naturligtvis kan du få boken signerad av författaren.