Minne och sanning från psykoanalytisk synpunkt

Sveavägen 41, 111 83 Stockholm
29 apr 2020 19:00 - 20:00
Biljetter 70,00 SEK - 90,00 SEK
Biljetter 70,00 SEK - 90,00 SEK

Psykoanalysen bygger bland annat på antagandet att en fördjupad förståelse av den egna historien gör det lättare att hantera svårigheter i nuet. Samtidigt vilar sökandet efter en historisk sanning på ett minne som innefattar begränsningar av olika slag. Sanning, minne och glömska står således i ett komplext förhållande till varandra och var teman som Freud sysslade med under hela sitt liv, från de tidiga analyserna av hysteriska patienter till de sena behandlingstekniska övervägandena.

Föreläsningen kommer också att innehålla en kort diskussion av den franska psykoanalytiska scenens perspektiv på sanningen inom psykoanalysen.

Medverkande:
Mats Leffler, leg psykolog, leg psykoterapeut, psykoanalytiker

Samtalsledare:
Gunilla Sallander, leg psykolog, leg psykoterapeut, psykoanalytiker (IPA)

Lokal: Katasalen, plan 1
Observera att föreläsningssal kan ändras vid behov. Uppdaterad information om föreläsningssal finns alltid på skärmarna i ABF-husets entré. Välkommen!

Profile picture
ABF Stockholm och Svenska Psykoanalytiska Föreningen
Förköp och boka biljetter till event med ABF Stockholm. Läs mer om evenemangen, registrera dig och bjud in vänner. Kommande event visas nedan, annars kan du alltid kika in igen längre fram när fler event lagts till i kalendern.
Vill du gå på fler events?

Registrera dig för att få handplockade events direkt till din mail.