Eventet är avslutat

MFMB + Need for Speed

200,00 SEK

Plats

Datum

19 maj 2022 19:00 - 23:00

Beskrivning

MFMB + Need for Speed
Torsdag, 19 maj 2022
Kl 19.00 - 23.00, Hus 7
Åldersgräns: 18+ år eller 13+ år i målsman sällskap

-

MFMB är tillbaka. 25 mars släpper de sitt nya album ”Sugar”. I samband med albumsläppet ger de sig också ut på en liten release-turné. Med 2 trummisar och 2 karismatiska frontfigurer är de ett 6-personer starkt energipaket en inte får missa. 

MFMB (tidigare MF/MB/) tog sju år på sig att göra nya albumet ”Sugar”. Det släpps nästan exakt nio år sedan senaste fullängdaren ”Colossus” (2013), som belönades med Manifestgalans pris i kategorin Årets rock. Bandet vann även kategorin Årets live, ett erkännande till deras styrka som explosivt liveband.

https://open.spotify.com/artis... 

MFMB bildades i Bollnäs 2005, när medlemmarna bara var i 16-årsåldern. Ett par år senare flyttade de till Malmö och etablerade sig snabbt som en självklar del i den nya progressiva musikscenen i staden. Utan någon release i bagaget turnerade de i Europa tillsammans med band som The Faint och The Sounds, gjorde egna turnéer och spelade på otaliga festivaler inklusive Roskilde och Hultsfred. Debutalbumet ”Folded” släpptes 2010 på Adrian Recordings. Låtar från skivan spelades på hög rotation i såväl P3 som på flera utländska radiostationer, och kunde även höras i TV-serierna CSI:NY och The Inbetweeners. Turnerandet tilltog med flera vändor i Tyskland, Österrike, Schweiz, Spanien och som support till bl.a. amerikanska !!! (Chk Chk Chk). MF/MB/s andra album ”Colossus” spelades in live under några intensiva dagar våren 2012 och släpptes 2013 vilket gav dem ännu fler spelningar och turnéer bl.a. en minnesvärd spelning på Way Out West. Bandet tog sedan en paus och bandmedlemmarna satsade på otaliga andra musikaliska projekt ända tills en dag då de samlades och tanken på ett nytt album tog form.

När arbetet med nya skivan satte i gång skedde det under mindre disciplinerade former jämfört med tidigare. Låtskrivarprocessen var mer demokratisk. Alla var delaktiga, vilket i sig orsakade en hel del friktion. Det var ofta slitsamt. Medlemmar slutade, och kom tillbaka. Sprickor som uppstått under ”Colossus”-turnéerna revs upp igen. Varje detalj i låtarna stöttes och blöttes, och åren gick. Låtarna på skivan är det nerkok som sex starka viljor slutligen enades kring – det är en ny nerv, en ny sanning. ”Sugar” låter omisskännligt som MFMB, men det är renare än tidigare. Det är MFMB på riktigt.

Skivan skrevs, spelades in och producerades i Studio Sickan i Malmö. Studion drivs av bandets gitarrist Joakim Lindberg, som i egenskap av producent har legat bakom flera av de senare årens bästa svenska musiksläpp. Det är även han som producerat ”Sugar”.

Bandet är idag baserat i Malmö/Stockholm.

MFMB är:

Erik Nilsson (han/honom) – trummor
Vic Narin (hen) – sång
Joakim Lindberg (han/honom) – gitarr 
Christine Björk (hon/henne) – sång 
Sebastian Hedberg (han/honom) – bas 
Kristoffer Bäckström (han/honom) – trummor

Need for Speed:
Tvåmanna-duon från Malmö erbjuder tung pop-musik med en lagom dos av mörk indie-elektronisk RnB. Tillsammans blir det en dansvänlig kombination.

https://open.spotify.com/artis...


Arrangör

Konserter och evenemang! 

Stockholm, Sverige

Lokal

Hus 7 Hus 7, Styckmästargatan 10, 121 62 Johanneshov

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.