Mellan jazz och folkmusik med Katarina och Svante Henryson

Mellan jazz och folkmusik med Katarina och Svante Henryson

Biljetter från 200,00 SEK

Plats

Datum

8 okt 2022 16:00 - 18:00

Beskrivning

Mellan jazz och folkmusik 

En konsert med två fantastiska musiker, Katarina Henryson och Svante Henryson. 


Katarina Henryson är sångerska och har sedan 1984 arbetat i olika konstellationer och musikgenrer, från klassisk musik till jazz och soul. Hon är kanske mest känd för den breda allmänheten som en av originalmedlemmarna i den internationellt framgångsrika acappellagruppen The Real Group – med turnéer runt hela världen och ett 20-tal album. I eget namn har hon bland annat samarbetat med musiker och kompositörer som Roland Pöntinen och Svante Henryson. Hon lämnade The Real Group efter 32 år för sitt eget vokala konstnärskap, där hon utforskar rösten bortom genrer och stilar. Sedan 2016 arbetar Katarina Henryson bl.a. med uppföranden och utföranden som bäst kan beskrivas som performanceverk. Hon ger också workshops, föreläsningar och konserter. 


Svante Henryson är en svensk musiker (cellist, kontrabasist elbasist och arrangör) och verksam inom både jazz, klassiskt och hårdrock. Svante växte upp i Umeå och började spela elbas i ett rockband vid 12 års ålder. När han var 14 år gjorde han sin första spelning på Jazzklubben i Umeå som kontrabasist. Därefter studerade han kontrabas och komposition vid Ingesunds musikhögskola och Musikaliska Akademien i Prag. Som tonåring blev han medlem i Oslo Filharmoniske Orkester och efter solodebuten blev han orkesterns solokontrabasist. Därefter flyttade han till Miami och turnerade tillsammans med Yngwie Malmsteen under sent 1980- och tidigt 1990-tal. Han har även turnerat med Elvis Costello, Jon Balke och Anne Sofie von Otter.

Konserten heter "Mellan jazz och folkmusik" och är klockan 16 den 8 oktober på Sagateatern i Linköping. Konserten anordnas av föreningen Musik i Linköping, i samarbete med Östgötamusiken.

Köp biljetter här på Billetto.

Foto: Mats Bäcker

Arrangör

Föreningen Musik i Linköping är en ideell förening som grundades 1971. Föreningen arbetar för det lokala musiklivet i Linköpin med omnejd, inom alla genrer.

Förutom att arrangera konserter, föreläsningar och resor så är MIL
också huvudarrangör för Östergötlands Musikdagar. Vi delar ut Crusellstipendiet, samt arbetar för musiklivet i Linköping och regionen och är en samlande kraft för musikarrangörer.

Lokal

Sagateatern Sagateatern, Borgmästaregatan 9, 582 23 Linköping

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.