Meet & Eat på Mat runt Gränna

Eventet är avslutat

Meet & Eat på Mat runt Gränna

Plats

Datum

28 maj 2022 10:00 - 29 maj 2022 16:00

Beskrivning

Häng med på Meet and Eat & matrundan Gränna!

Den 28/5 och den 29/5 har du möjlighet att få upptäcka några lokala pärlor runt Gränna i ett unikt skräddarsytt program. Välj en tur som passar dig!

Vad sägs om att strosa runt i en av länets största gårdsbutiker, få höra historien bakom vingården Två liljor, rundvandring med Lupiners gotlandsfår, närproducerad lunch på Flättinge Gårdscafé, en magisk buffé på Bauergården, upptäcka den speciella atmosfären på Åsens by med mera?

Hur går det till?

Du köper en biljett till någon av slingorna här, får en biljett skickad på mail och får ta del av programmet på turerna nedan till den specifika dag du valt. Sista anmälningsdag är 20/5.

Vad behöver du tänka på?

Du behöver själv transportera dig runt och infinna dig i rätt tid till aktiviteterna startar och då visa upp din biljett i entrén till aktiviteten. Kläder efter väder och ett gott humör. När ovannämnda är fixat är det bara att hänga med på de förutbestämda aktiviteterna och njuta av dagen.

Vad ingår?

I din biljett ingår alla aktiviteter, all mat och upplevelse som finns med på slingan och programmet. Du behöver inte betala något extra för aktiviteterna och du kan bara njuta av en magisk dag runt Gränna. Du får träffa producenterna bakom råvarorna och få höra historier och anekdoter kring deras verksamhet. Bli serverad, inspirerad och bortskämd under en heldag och passa på att bjuda ut mor på en söndagstur på självaste morsdag. Välkomna!P R O G R A M 

SLINGA 1 - LÖRDAG 28/5

***

kl 10  VINGÅRD TVÅ LILJOR, Gränna
Följ med på en guidad vingårdsvandring & provsamakning och lär dig mer om vintillverkningen i "Sveriges Toscana".

kl 11:30 LUPINERS GÅRD, Huskvarna
Hanna tar dig med på en gårdstur och berättar om sina Gotlandsfår. Gårdsbutiken håller öppet.

mellan kl 12-14 FLÄTTINGE GÅRDSCAFÉ, Huskvarna
Servering av lokalproducerad lunch i härlig lantlig miljö.

senast kl 15:30 PRÄSTGÅRDENS MEJERI, Lommaryd
Fika med provsmakning av Anja´s goda eldostvåffla. Gårdsbutiken håller öppet.


PRIS 495 KRP R O G R A M

SLINGA 2 - SÖNDAG 29/5

***

kl 10 RUDENSTAMS GÅRDSBUTIK, Rudu Gård
Börja dagen med smörrebröd & kaffe och strosa runt i länets största gårdsbutik.

kl 11:30 LUPINERS GÅRD, Huskvarna
Hanna tar dig med på en gårdstur och berättar om sina Gotlandsfår. Gårdsbutiken håller öppet.

mellan kl 12-14 BAUERGÅRDEN, Bunn
Njut av den stora "Trolska buffén" och upplev en kulinarisk matresa i John Bauers fotspår.

senast kl 15:30 ÅSENS BY, Haurida
Avsluta din tur med en färskgräddad våffla och en god kopp kaffe!


PRIS 595 KR


Evenemanget "Meet & Eat på mat runt Gränna" arrangeras av Hushållningssällskapet Jönköping. Mer om alla deltagande verksamheter på Mat runt Gränna kan du läsa här. Har du frågor? Maila till sofia.alriksson@hushallningssallskapet.se


Arrangör

Lokal

563 32 Gränna, 563 32 Gränna

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.