Meet & Eat på gårdsrundan Jönköpings län

Event inställt

Meet & Eat på gårdsrundan Jönköpings län

Biljetter från 295,00 SEK

Plats

Datum

17 sep 2022 10:00 - 18 sep 2022 16:00

Beskrivning

Beskrivning

Häng med på Meet and Eat på gårdsrundan i Jönköpings län!

Hur tog man tillvara på gårdens skörd runt sekelskiftet? Vad gör Chianina djuren så unika? Hur ser det ut i en bikupa och kan man egentligen odla svamp i kaffesump? Det och mycket mer kommer du få reda på på våra Meet & Eat slingor den 17-18 september!

Välj en tur som passar dig!

Mathantverks - slingan på lördag är perfekt till dig som gillar god mat! Träffa producenter och förädlare och lär dig mer om råvarornas ursprung och förädling.

Familje - slingan på söndag erbjuder något till både stora och små :) Ta med barnen och barnbarnen på en härlig tur till landet! Träffa djuren och smaka på utvalda lokala produkter.

Hur går det till?

Du köper en biljett till någon av slingorna här, får en biljett skickad på mail och får ta del av programmet på turerna nedan till den specifika dag du valt. Sista anmälningsdag är 14/9.

Vad behöver du tänka på?

Du behöver själv transportera dig runt och infinna dig i rätt tid till aktiviteterna startar och då visa upp din biljett i entrén till aktiviteten. Kläder efter väder och ett gott humör. När ovannämnda är fixat är det bara att hänga med på de förutbestämda aktiviteterna och njuta av dagen.

Biljetterna är inte återbetalningsbara men kan överlåtas till en annan person. Meddela oss isf i förväg.

Billetto erbjuder i samarbete med Europeiska ERVs Avbeställningsförsäkring även ett avbeställningsskydd för dina biljetter. Försäkringen är frivillig och kan tecknas i samband med biljettköpet.


Vad ingår?

I din biljett ingår alla aktiviteter, all mat och upplevelse som finns med på slingan och programmet. Du behöver inte betala något extra för aktiviteterna och du kan bara njuta av en magisk dag runt Gränna. Du får träffa producenterna bakom råvarorna och få höra historier och anekdoter kring deras verksamhet. Bli serverad, inspirerad och bortskämd under en heldag.Välkomna!


P R O G R A M

MATHANTVERKS SLINGAN LÖRDAG 17/9

*****

kl 10 ÅSENS BY, Haurida

Följ med på historisk byvandring och hör mer om matförädling och livet på landet anno 1900.

MELLAN KL. 11:30-13 RAVELSMARK GÅRD, Gränna

Servering av lokalproducerad lunch. Gårdsbutiken håller öppet.

KL 13:30 BOSON´S GÅRD, Åsa

Stefan berättar om gårdens exklusiva Chianina djur som leverar nötkött i premiumkvalitet. Provsmakning av charkuteriprodukter.

SENAST KL 15:30 PRÄSTGÅRDENS MEJERI, Lommaryd

Fika med provsmakning av Anja´s goda eldostvåffla. Gårdsbutiken håller öppet.

Pris: 495 kr


P R O G R A M

FAMILJE SLINGA - SÖNDAG 18/9

***

KL 10 LUPINERS GÅRD, Gränna

Hanna tar dig med på gårdstur där du får träffa Gotlandsfåren. Gårdsbutiken håller öppet.

MELLAN KL 11:30-13 RAVELSMARK GÅRD, Gränna

Servering av lokalproducerad lunch. Gårdsbutiken håller öppet.

KL 13:30 RUDUBODENS ALTERNATIVODLING, Rudu

Följ med till bigården där du får lära dig mer om binas värld och provsmaka honung & must. 

Träffa djuren som betar fritt i äppelträdgården.

KL 15 KÅLGÅRDENS SVAMPODLING, Jönköping

Se hur man odlar svamp i kaffesump och smaka på svampmackan.

Pris: Vuxen 395 kr/ Barn upp till 12 år 295 krEvenemanget "Meet & Eat på gårdrundan Jönköpings län" arrangeras av Hushållningssällskapet Jönköping i samarbete med region Jönköpings län och Jönköpings kommun. Har du frågor? Maila till romy.ehnert@gmail.com

Läs mindre

Lokal

Jönköpings län, Jönköping

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.