Hoppa till huvudinnehåll
Event avslutat - Missade du detta event? Kolla in dessa andra events som kommer snart. För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.

Återbesök evenemang

Laddar...

 
 

Laddar...

 
 

Populära events

Laddar...

 
 

Närliggande evenemang

Medeltida illuminationsmålning

Eventet är avslutat

Medeltida illuminationsmålning

Från Gratis

Plats

Datum

1 jun 2024 15:00 - 16:00
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

LÄR DIG MÅLA SOM PÅ MEDELTIDEN

Till de medeltida munkarnas handskrivna texter lade illuminatörerna en dekorativ bild som speglade innehållet i texten eller bara för att göra boksidan vackrare och intresseväckande. Det finns olika stilar på illuminationsmålning beroende på tidsperiod och land.

I vår workshop får du prova på illuminationskonsten. Från att rita linjer på önskat motiv till att fylla desamma med färg, skapa exakta konturer och detaljer i guldfärg.

Illuminationsmålning kl 11-12, 13-14, 15-16. Från 10 år. Materialet kostar 70 kr. Du bokar din plats vi Billetto.

Medeltidsföreningen Attemark ger en introduktion i medeltida illuminationsmålning. Introduktionen är kostnadsfri men materialet kostar 70 kr och betalas på plats i det medeltida lägret i Lundagård. Du bokar din plats här på Billetto.

Arrangör

Upplev Lunds historia! I år bjuder vi på alla tiders historia! Under lördagen den 1 juni i Lundagård och på Kulturen får du möta spännande historier från medeltid till nutid. Du kommer att få se varitéteater, dansa som på det glada 20-talet, avnjuta en spexhistorisk föreställning och mycket mer. Besök vår hemsida för att ta del av hela programmet. 

Lunds historiedagar är ett årligen återkommande arrangemang med syfte att förmedla Lunds historia på ett levande och underhållande vis. Historiedagarna är ett samarbete mellan Lunds kommun, stadens museer och institutioner. Bakom arrangemanget står Föreningen Lunds historiedagar (fd Katedralskolans historiska förening).

Lokal

Lundagård, Kyrkogatan 15, 222 22 Lund

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer