skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Andra event från arrangören
Laddar...
 
 
Genvägar
Laddar...
 
 
Andra events i samma kategori
Laddar...
 
 
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

MC YallahXDebmaster / Islandman / Telepaths / Simmerdown @ Clandestino Festival

Eventet är avslutat

MC YallahXDebmaster / Islandman / Telepaths / Simmerdown @ Clandestino Festival

Från 250,00 SEK

Plats

Datum

27 aug 2021 19:00 - 23:00

Beskrivning

MC YALLAH X DEBMASTER

I flera år hade hon omväxlande levt livet som en undergroundrappare och arbetat som programledare på tv. Men när hon kom i kontakt med det elektronmusiklabeln Nyege Nyege i Kampala tog MC Yallahs artistkarriär äntligen fart. De förälskade sig genast i hennes tighta fyrspråkiga flow (engelska, luganda, kiswahili och luo) och bokade MC Yallah till den första Nyege Nyege-festivalen. Sedan dess har hon medverkat på varje upplaga och byggt upp en allt större publik även utanför Uganda. EP:n Kubali från 2019 är en mix av futuristisk “conscious” hiphop, grime och punk, som uppstod ur ett samarbete med den franske producenten Debmaster a k a Julien Deblois. Bosatt i Berlin sedan ett tiotal år har han etablerat sig som en av elektronmusikens intressantaste laboratorieråttor: I hans produktioner hörs knarriga technosynthar i osmos med indonesisk gamelanmusik, sönderklippta panflöjtsljud och bisarra röstfragment. Nyege Nyege bad honom skicka ljudfiler en masse, och många av de fränaste rytmerna användes just i skapandet av den stenhårda EP:n med MC Yallah – ett samarbete som fortsätter på ett kommande album.

ISLANDMAN

Tolga Büyük, Islandmans grundare, växte upp till tonerna av sjuttiotalets anatoliska psykrock. Hans första idol var Barış Manço, som muterade den turkisk folkmusiken med hjälp av distade elgitarrer och melismatiskt synthspel. Vid sju års ålder började Büyük spela saz, den ”turkiska gitarren”, som han säger format hans melodiska sensibilitet och liksom hörs igenom oavsett vilket instrument han plockar upp. För att lära sig mer om sina musikaliska rötter bortom barndomens vinylskivor gav han sig ut på en resa, som skildras i kortdokumentären Islandman and VeYasin Search for Ancestral Sounds In Turkey. Vi ser honom jamma med turkiska rocklegendarer och kringresande barder. I de anatoliska bergen lär han sig om yörükmusik och spårar dess ursprung till Tuva i Sibirien, där en shaman välsignar hans saz i röken från en brinnande enbärsbuske. 

Islandmans senaste album heter Kaybola, ett turkiskt ord som kan översättas till ”att gå vilse för att hitta till något vackert”. Här trängs samplingar från resan med bulgarisk körsång, digital dub, klarinettfunk och elektropolitansk romantik à la franska Air. Live är Islandman en grupp som lämnar mycket plats för improvisation, och exakt hur konserten låter beror på rummet, publiken och stämningen.

Enskilda biljetter fylls på i takt med rådande restriktioner.
Fri entré med festivalpass <3

Lokal

Musikens Hus Musikens Hus, Djurgårdsgatan 13, 414 62 Göteborg

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer