Maxida Märak Feat. Frida Selander x Rainbow Barcode

29 feb 2020 21:00 - 1 mar 2020 02:00

Droskan, Storgatan 60, 903 30 Umeå

Make it Sound och Live Nation presenterar stolt: Maxida Märak

Dörrar 21.00

21.00-00.00: DJ Frida Selander

kl 00.00-00.45: Maxida

kl 00.45-02.00: DJ Frida Selander

En av landets mest unika och tongivande artister albumdebuterar. Det är en ny fas som inleds. Fortfarande grundad i explosiv och personlig hiphop, oftast med elektroniska beats som drivmedel, tar nu denna artist nästa naturliga steg i sin utveckling och får in givna pop-hooks på ett sätt vi inte hört tidigare och tar även tydlig inspiration från modern R&B. Fortfarande med tyngd och med budskap i fokus men nu med målet siktat på att nå ut bredare utan att tappa fotfäste eller identitet.

Maxida Märak har bland annat medverkat i Allsång på Skansen, Jills Veranda, Melodifestivalen, varit sommarpratare i P1 och gjort ledmotiv och skådespelare i tv-serien Midnattssol. Hon har uppmärksammats lika mycket för sin aktivism som sin musik.

Lyssna här —> https://maxidamarak.ffm.to/uto...

Albumet får en femma i betyg av Gaffa som skriver:

”Debuterande blyvikt inslagen i bomull. Det går inte att värja sig när musiken andas härliga hooks nedför nacken med en varm andedräkt. Det är intensivt nära och naket på ett nästan jobbigt plan”

Göteborgs-Posten hyllar skivan med fyra fyrar och följande ord:

”Utopi bjuder på tung bas, kraftfull rap, fjäderlätt sång och finurliga ordlekar. Jag visste inte att jag saknade Märaks version av svensk hiphop men tydligen gjorde jag det. ”Akta dig”, ”Fel sida om slottet” och ”Kommer aldrig lämna dig” åker genast upp på 2019 års topplista”

Sydsvenskan ger albumet en fyra och skriver:

"Med debutplattan befäster hon också sin ställning som en av Sveriges mest intressanta musikskapare."

I samarbete med Pabst Blue Ribbon och Studieförbundet Bilda