skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Andra event från arrangören
Laddar...
 
 
Genvägar
Laddar...
 
 
Andra events i samma kategori
Laddar...
 
 
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Maulén + Switchblade + VAK

Eventet är avslutat

Maulén + Switchblade + VAK

Från 200,00 SEK

Plats

Datum

19 maj 2023 20:00 - 20 maj 2023 01:00

Beskrivning

Band: Maulén

Support: Switchblade + VAK

Dag: 19 maj

Tid: 20.00

Live från: ca 21.00

Pris: 200 kr

Åldersgräns: 18+

The Search for Oum är en turnerande liveföreställning med rock- och metalmusiker från hela Sverige. De utforskar den egyptiska sångerskan Oum Khultums verk och hennes 60 minuter långa klassiska verk Enta Omry. Ett av de viktigaste musikstyckena i de arabiska och nordafrikanska traditionerna. Tanken är att koppla ihop de arabiska klassiska traditionerna från det senaste århundradet med den moderna traditionen av svensk tung musik, med syftet att göra något unikt annorlunda och genreöverskridande.

Carlos Ibarra säger - För sju år sedan satt jag på en buss på väg till den lilla byn Tafraoute i Atlasbergen. På samma buss satt en kvinna och lyssnade på denna fantastiska musik ur högtalaren på sin telefon. Jag tänkte för mig själv - allt som den här sångaren sjunger skulle vara ett fantastiskt gitarrriff. Jag frågade kvinnan vad hon lyssnade på. Hon sa Oum Khultum - Enta Omry. Här föddes en idé.

2021 valdes Maulén ut som artist in residence av Västra Götalandsregionen. Carlos började samla ihop några musiker för att utveckla denna idé. Tillsammans med Lea Alazam, Carlos Sepulveda och Stefan Johansson tillbringade de en vecka på en bergstopp i Dalsland för att arbeta med projektet. Sommaren 2022 kommer de att åka till byn Tafraoute i Marocko för att spela in sin version av Enta Omry, på svenska. Processen kommer att filmas och dokumenteras för framtida utgivning.

När de återvänder till Sverige planerar de att presentera ett års arbete med en rad liveframträdanden över hela Skandinavien. Utvalda datum på denna turné kommer att vara med ytterligare folkmusiker.


Support för kvällen är Switchblade och VAK:


Switchblade bildades 1997 och har sedan dess släppt sju album och en handfull singlar och EP:s.

Efter att ha släppt albumet "2016" spelade Switchblade bara en handfull spelningar innan en femårig frånvaro från livespelningar. Våren 2022 återvände Switchblade till scenen igen med den nya sångaren Rickard Törnqvist (Svartkonst) och med Per Wiberg som flyttade från keyboards till basgitarr. Med denna förändring och ett nytt album i sikte har bandet hittat ny drivkraft och energi.

Under åren har Switchblade delat scenen med band som t.ex: Ghost, Sunn O)), Cult of Luna, Boris, Amenra, Converge, Watain, Breach, The Locust, Entombed, Botch, Dillinger Escape Plan, The Hives och många fler.


VAK har kämpat mot många motgångar, sjukdom och pandemi, men är nu
tillbaka med sitt starkaste album hittills: ”The Islands” som släpps
under 2023. Musiken är en lika brutal som musikaliskt nyanserad form av
den progressiva sludge som är och har varit deras unika uttryck. Med en
ny gitarrist i bandet är VAK nu rustade att sprida sitt ostoppbara
evangelium. Var beredda på en ordentlig omgång!


Arrangör

Konserter och evenemang! 

Stockholm, Sverige

Lokal

Hus 7, Styckmästargatan 10, 121 62 Johanneshov

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer