skip to main content

Matti på GUL

Matti på GUL

Från 150,00 SEK

Plats

Datum

26 jul 2024 17:00 - 21:00
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer

Beskrivning

Välkommen hem till vår gamla korsvirkesgård i mellersta Skåne utanför Horby där vi bor men också driver återbruksbutik o fiket GUL. Vid ojämna tillfällen låter vi också livemusiken ta plats på innergården och tidigare har Jenny Wilson, David Fridlund, Kristian Anttila och Pelle Ossler med sin dotter Sole spelat här.


Matti är en poetisk tonseglare som tidigare verkat i många olika musikaliska sammanhang. Nu är tiden äntligen kommen att ge utrymme för de personliga sånger som tagit form under många års tid. Med enkelhet och sårbar stämma bjuder Matti åhörarna på en hypnotisk resa. Starka tongångar, men sköra nyanser. Personligt men samtidigt allmängiltigt.

Nu kommer Matti hit och som precis släppt sin fina skiva "Äntligen Släpper Stenen" som går att lyssna på här men vill man verkligen "lyssna" på den så kan man köpa den fysiskt på https://malmodiskografiska.bandcamp.com/album/ntligen-sl-pper-stenen


Skivbolaget Malmö Diskografiska är bolaget som Magnus Sveningsson (RÅÅ, Cardigans) ligger bakom och precis som vid konserten med Jenny Wilson hänger han med denna kväll och spelar lite vinyl för att sätta stämning på kvällen.

Men åter till Matti .. Vi såg denna text han skrev själv på sin facebooksida som vi tycker är så fin så vi kopierar in den här. Säger allt.
4 Maj 2024.
Idag är en stor dag för mig!

Idag släpper jag äntligen mitt debutalbum fritt för lyssning. Alla låtar från Albumet finns på alla stora digitala plattformar.

Äntligen släpper stenen.

Jag har kämpat, kämpat och kämpat för att ro det hela i land.
Processen har varit något av det mest utmanande jag gjort. Sällan simmar jag motströms med ett musikaliskt projekt.
Jag brukar blåsa med vinden, och hamna där jag hamnar. På sätt och vis så har även detta album blivit till på det sättet. Det är inte jag som skapat Albumet.
Det är omständigheterna och människorna runtomkring som ifrågasatt stillaståendet.
Och jag har delvis känt mig reserverad över att släppa dessa personliga, men samtidigt allmängiltiga sånger.
Det är ju mina tröstsånger. När jag sjunger dom så blir jag närvarande i berättelserna.
Och jag märker att när jag ljudar dom Live, så står jag inte ensam i ljudvågornas koncentration.
Där står vi tillsammans.
Det är inte mina sånger.
Det är dina också

Det har varit värt mödan, och jag kommer ut på andra sidan släppet som någon som klarar att ro något motsträvigt i land. Trotts allt till sist.
Nu är den äntligen här.
Jag har släppt min tunga sten.
Den är din nu.
Precis så mycket du vill.
Var snäll och ge hela skivan en riktig chans.
Jag vet vi lever i en snabb värld. klick klick
Men ta på dig dina lurar, eller koppla in dina högtalare, och låt sångerna umgås med dig en stund.Dom gör sig bäst nära.
-----------------------------
Sagt om den nysläppta skivan ..
Sällan skådad är närvaron i detta poetiska mästerverk. Man kommer nära. Riktigt nära.I sårbarhet, känsla och nakenhet möter vi musiken och orden invävda utan lager. Man kommer i kontakt. I kontakt med något vi alla delar. Två mikrofoner på ett gammalt plankgolv vid en öppen spis i Blekinges gamla skogar. Så påbörjades detta album Pålägg av Bebe Risenfors som bl.a spelat med (Tom Waits) och slutmix av Hans Olsson som bl.a mixat José Gonzálés (Svenska Grammofonstudion) Slutgiltigt släpps skivan på Magnus Sveningssons (Råå, Cardigans) skivbolag Malmö Diskografiska.

-----------------------------------

DATUM: 26/7
SCENTID: 19.00
GUL
Kölleröd 7374, 242 91 Hörby (typ mitt i skåne)

Vi har inte öppet som vanligt på dagtid men öppnar upp 17 för de som vill äta eller fika och för de som vill förhänga och kanske glutta i butiken.
Maten slutas serveras 18.30

Spelningen sker utomhus på vår innergård.
Kafe/butik håller öppet under kvällen. Dryck/fika/snacks finns till försäljning.

Egen mat/dryck ej tillåten.

Begränsade platser som måste förbokas

Gällande barn och hund.
Vi har begränsat med sittplatser. Barn som ej tar upp plats utan sitter i knä följer med gratis. Annars gäller biljett per sittplats.
För er som ej varit här. Det är en kringbyggd innergård på äldre korsvirkesgård utan någon lekplats.

Hundar kan ej medtas.

Vi har begränsade parkeringsmöjligheter för bil men vi har lagt speltiden så att det är mer än möjligt att använda skånetrafikens buss för att komma hit vilket alltid är bästa sättet att resa.

Gå till https://www.skanetrafiken.se/sok-resa/
Skriv in var du åker ifrån och sen till "Kölleröd"

Ni tar er till Hörby vilket går fint med täta turer från storbyarna Malme, Lund och Kristianstad då Horby ligger längs E22an. På busstationen bytar man till Regionbuss 471 mot Önneköp. Denna tur tar 20 min.
Det går buss hit 15.04, 16.04, 17.04, 18.04

Sen tillbaks till Hörby
20.38, 21.38

(Har ni ingen möjlighet till att åka buss så försök i alla fall att samåka om möjligt)

Arrangör

Lokal

Butik GUL, Kölleröd 7374, 242 91 Hörby

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Närliggande evenemang
Evenemang från samma kategori
Liknande upplevelser
Återbesök evenemang
Upptäck mer