skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Matriarkerna (med Sara Parkman & Samantha Ohlanders) på Söderhamns Teater

Eventet är avslutat

Matriarkerna (med Sara Parkman & Samantha Ohlanders) på Söderhamns Teater

Från 75,00 SEK

Plats

Datum

21 mar 2018 19:00 - 21:00

Beskrivning

Kultur & Fritid, Söderhamns kommun presenterar stolt: MATRIARKERNA

Plats: Söderhamns Teater
Datum: Onsdag 21 mars 2018
Insläpp: 18.30
Tider: 19.00 MATRIARKERNA med Sara Parkman & Samantha Ohlanders
Pris: 150 kr vuxen / 75 kr under 18 år eller studerande (studentleg krävs!)

MATRIARKERNA

Folkmusikduon Sara & Samantha återtar sina traditioner

Efter dundersuccén med Fäboland som spelat för utsålda hus över hela Sverige kommer nu uppföljningen från Sara och Samantha – MATRIARKERNA. Matriarkerna är douns debutplatta och på skivan har de bjudit in sina bästa traditionsbärare, hjältinnor och inspiratörer att gästa. På skivan hörs bland annat Lena Willemark, Susanne Rosenberg och Ellika Frisell m fl.

I samband med skivsläppet drar Sara & Samantha land och rike runt på releaseturné. Till varje konsert bjuds en lokal traditionsbärerska in från orten de spelar på att gästa konserten. Temat är tradition och tradering och samtal kommer varvas med skratt, gråt och fantastisk musik!

I över femhundra år har matriarkerna varit en självklar del av fäbodarna runt om i Sverige och Skandinavien, men ändå har den nedtecknade folkmusiken och ärvda traditionen har nästan uteslutande dominerats av männens närvaro.

Den feministiska och anti-nationalistiska folkmusikduon Sara & Samantha återtar sina traditioner. I november 2017 släpper de sitt första gemensamma album – Matriarkerna. Tillsammans skapar de traditionell folkmusik där fokus ligger på samspel, och de vidgar medvetet begreppet genom att bjuda in folkmusikvärldens matriarker att spela med dem. Matriarkerna gästas av externa musiker, konstnärer, lärare, inspiratörer, hjältinnor och förebilder. Resultatet blir folkmusik på sina egna villkor, skapad med ryggen mot traditionen och med händerna fulla av samtidens erfarenheter.


VARMT VÄLKOMNA!

Arrangör

Enheten Kultur och bibliotek, Söderhamns kommun arrangerar kulturevenemang på Söderhamns teater samt på andra platser i samverkan med det lokala föreningslivet.

Lokal

Söderhamns Teater SE Söderhamns Teater, Norrtullsgatan 12, 826 31 Söderhamn

Vanliga frågor

  • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

    Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

  • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

    Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

  • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

    Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

  • Var hittar jag länken till ett online-event?

    Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

  • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

    Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer