Matriarkerna (med Sara Parkman & Samantha Ohlanders) på Söderhamns Teater

21 mar 2018 19:00 - 21:00

Söderhamns Teater, Norrtullsgatan 12, 826 31 Söderhamn


Kultur & Fritid, Söderhamns kommun presenterar stolt: MATRIARKERNA

Plats: Söderhamns Teater
Datum: Onsdag 21 mars 2018
Insläpp: 18.30
Tider: 19.00 MATRIARKERNA med Sara Parkman & Samantha Ohlanders
Pris: 150 kr vuxen / 75 kr under 18 år eller studerande (studentleg krävs!)

MATRIARKERNA

Folkmusikduon Sara & Samantha återtar sina traditioner

Efter dundersuccén med Fäboland som spelat för utsålda hus över hela Sverige kommer nu uppföljningen från Sara och Samantha – MATRIARKERNA. Matriarkerna är douns debutplatta och på skivan har de bjudit in sina bästa traditionsbärare, hjältinnor och inspiratörer att gästa. På skivan hörs bland annat Lena Willemark, Susanne Rosenberg och Ellika Frisell m fl.

I samband med skivsläppet drar Sara & Samantha land och rike runt på releaseturné. Till varje konsert bjuds en lokal traditionsbärerska in från orten de spelar på att gästa konserten. Temat är tradition och tradering och samtal kommer varvas med skratt, gråt och fantastisk musik!

I över femhundra år har matriarkerna varit en självklar del av fäbodarna runt om i Sverige och Skandinavien, men ändå har den nedtecknade folkmusiken och ärvda traditionen har nästan uteslutande dominerats av männens närvaro.

Den feministiska och anti-nationalistiska folkmusikduon Sara & Samantha återtar sina traditioner. I november 2017 släpper de sitt första gemensamma album – Matriarkerna. Tillsammans skapar de traditionell folkmusik där fokus ligger på samspel, och de vidgar medvetet begreppet genom att bjuda in folkmusikvärldens matriarker att spela med dem. Matriarkerna gästas av externa musiker, konstnärer, lärare, inspiratörer, hjältinnor och förebilder. Resultatet blir folkmusik på sina egna villkor, skapad med ryggen mot traditionen och med händerna fulla av samtidens erfarenheter.


VARMT VÄLKOMNA!