skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Andra event från arrangören
Laddar...
 
 
Genvägar
Laddar...
 
 
Andra events i samma kategori
Laddar...
 
 
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Masterclass Giacosa med Lars Trogen

Event inställt

Masterclass Giacosa med Lars Trogen

Från 995,00 SEK

Plats

Datum

8 nov 2023 18:00 - 20:00

Beskrivning

Välkommen att boka din plats till The Quaffables första masterclass med tema Bruno Giacosa.

Bruno Giacosa kan med rätta kallas en av de största vinmakarna i vår tid och har en långtgående historia av att producera ikoniska viner. På 60-talet blev han en föregångare i att buteljera enskilda vingårdslägen i Barolo och Barbaresco, vilket kan ses som startskottet för ett skifte i synen på specifik terroir i Piemonte.

Den 8 november kommer vi under guidning av vår tidigare kollega Lars Trogen, sommelier, utbildare och Master of Wine-student, prova sju viner från denna legendariska producent och lära oss mer om Piemonte, Barolo och Barbaresco.

Vinerna vi provar tillsammans den 8 november är:
Bruno Giacosa Roero Arneis 2021
Bruno Giacosa Dolcetto d'Alba 2020
Falletto Barbera d'Alba 2019
Bruno Giacosa Nebbiolo d'Alba 2017
Bruno Giacosa Nebbiolo d'Alba Vigna Valmaggiore 2017
Falletto Barolo 2018
Falletto Barbaresco Rabajà 2017

I priset ingår provning av de sju vinerna, ett glas Champagne vid ankomst samt en osttallrik till provningen.

20 platser finns och det är först till kvarn som gäller.

Varmt välkomna önskar The Quaffables

Arrangör

Quaffable wines översätts närmast med klunkbara viner, alltså viner du inte behöver tänka på om du vill ha en andra mun av - du vet att du vill det. Det är viner som besitter en nerv som gör dem njutbara i stora klunkar och får dig att törsta efter mer, vad fransmännen kallar "vins de soif".

Vi letar inte efter viner som är "intressanta" utan att vara njutbara. För oss ska vin vara båda delarna. De ska tilltala den som inte kan något av vin med sin charm och erbjuda den erfarna vinkonnässören komplexitet och en känsla av ursprung och druva. Njutbart för oss definieras inte av extraktion, alkohol eller mängden av rostade fat. Vi tror på viner med elegans och fräschör som gör att den öppnade flaskan sällan räcker till för att sparas till dagen efter. Dessa viner hittar vi världen över, av olika druvor och i alla prislägen.


Join The Quaffables och få tillgång till:

• Förhandsinfo om våra nyheter och lanseringar på Systembolaget.
• Möjlighet att köpa exklusiva viner (samt utvalda vinlådor) via dolda artikelnummer som endast erbjuds till vinklubbens medlemmar.
• Inbjudningar till evenemang med våra vinmakare, och med oss!
• En chans att fördjupa dina vinkunskaper, ta del av recept och spännande mat- och vinkombinationer, samt lära känna våra producenter via våra nyhetsbrev.

Lokal

Magnusson Fine Wine, Grevgatan 26, 114 53 Stockholm

Headliners

Lars Trogen
Sommelier & Master of Wine student

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer