skip to main content

Martina Almgren MAJESTIC

Martina Almgren MAJESTIC

Från 120,00 SEK

Plats

Datum

23 mar 2024 20:30 - 23:00

Beskrivning

Lyrisk, rytmisk och livsbejakande musik i ett sprakande samspel!

”Kvartetten äger ett fängslande specifikt sound vars tonspråk svävar, svänger och i vissa passager skaver. Fokus skiftas händelserikt! OJ nr 3 2023

I detta makalösa band ingår Elin Forkelid, ett fenomen med sitt expressivt kraftfulla, likväl vackert sköra saxofonspel, suveräna gitarristen Mattias Torell, som hörs på otaliga inspelningar, med Lisa Nilsson, Eagle-Eye Cherry, Eric Gadd för att nämna några. Till detta Owe Almgren, flyhänt och orubblig basist i en klass för sig. Och slutligen Martina Almgren, bandledare och kompositör, fri bakom trummorna, som älskar kontrasterna när det stormar och blir stilla, vackert.

"50% Almgren, 50% kvinnor, 50% stränginstrument, 100% bra!" GMC 2022

Med rytmisk intensitet och lekfull improvisation utgör Martina Almgren sedan 90-talet ett färgstarkt tillskott till jazzscenen. Med sina grupper Martina Almgren Quartet, Oh Yeah Orchestra samt internationella samarbeten med bland andra brittiska pianisten Zoe Rahman och skotska saxofonisten Laura MacDonald har Martina turnerat och gett ut 12 album med egen musik. Hon ingick i dåvarande Rikskonserters satsning ”Jazz from Sweden” 2007, komponerade beställningsverket ”Freedom of Movement” för Swedish Jazz Celebration 2009 till Oh Yeah Orchestra. Gruppen, med fem kvinnliga och fem manliga musiker tillkom efter att Martina tilldelats Irisstipendiet för ett jämställt musikliv 2003. Vidare nominerades hon till årets kompositör av Svensk Jazz 2015 och var sommarvärd i jazzradion 2022.

Aktuella projekt är Martina Almgren Majestic, där det kollektiva improvisatoriska samspelet står i fokus, vidare Martina Almgren This Song of Mine, tonsättningar av den indisk-bengaliske poeten Rabindranath Tagore i ett kammarmusikaliskt format, samt Duality - elbas och handtrummor i ett kokande samspel.

Spotify

martinaalmgren.com

_

Martina Almgren - Trummor // Elin Forkelid - Saxofon // Mattias Torell - Gitarr // Owe Almgren - Bas

Arrangör

Välkomna till utopia jazz

En plats som ska kännas hemtrevlig och folklig. ett ställe där säsongsbetonad mat trängs med skön musik. ett ställe för dig som vill ta en anspråkslös pilsner såväl som för dig som vill njuta en riktigt god middag. utopia jazz vill ständigt vara i rörelse och erbjuda nya spännande smaker och upplevelser, men alltid i troget sällskap av fin jazz, live eller i högtalarna.

Lokal

Utopia Jazz, Karl Johansgatan 6, 414 59 Göteborg

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Rekommenderade events
Genvägar
Upptäck mer