Markus Berjlund Band Live - Releasefest

26 sep 2020 18:00 - 20:00

Biljetter 160,00 SEK

Bjud in vänner

MARKUS BERJLUND BAND ( + Harvest Sun)

Markus Berjlunds nya album, "Om allting går åt helvete så ska du inte följa med" (release 14 april) följs av att antal gig under sommaren och hösten. Lördagen den 26 september kommer Markus med band till Gävle för en spelning på Söders källa
(flyttad från april).

Det nya albumet som började spelas in i Bollnäs redan 2017 har vuxit fram successivt via inspelningar på Sollerön, i Gävle och Uppsala. Producenten Daniel Lindblom har inte sparat på krutet utan engagerat tolv musiker för albumets åtta låtar. Flera av låtarna, med lyx i form av stråkar och blås, har släppts som singlar och hörts i radion. Men plattan innehåller också mer sparsmakade sånger, som den avslutande "Strimma skär" där Markus kompas av koltrastar och talgoxar.

Releasespelningen är också en jubileumspelning! 2010 släpptes"Hunden heter Happy". Plattan, med låtar som “Hon är bäst” och “I ett ljummet sommarregn”, gav Markus många nya lyssnare som bl a kunde höra honom i flera duetter. Med Staffan Hellstrand. Med Janne Ricknelll. Och inte minst med den fantastiska gävlesångerskan Moa Lönnquist.

Efter ett 10-tal med ytterligare två album, och samarbeten med artister som Caroline af Ugglas ( i en ny duett) ochThe Church-gitarristen Marty Willson-Piper är det nu alltså dags för det nya decenniets första albumsläpp!

Precis som många andra i singer/songwriter-genren lägger Markus ner mycket jobb på både text & musik. Ambitionen med den här plattan varit att skriva personligt och enkelt utifrån en enkel lag: Allt måste vara på riktigt! Sorgen är på riktigt, glädjen är på riktigt! Och det ska svänga!

PRESSRÖSTER OM TIDIGARE ALBUM
"Jordnära, ärligt och vackert" - Zero Magazine
"Skönt driv i musiken rätt igenom. Och med ett patos som man inte behöver tvivla på." - Upsala Nya Tidning
"Albumet sköljer över mig med en iver, en intensitet, en käftsmäll ...-Gefle Dagblad
www.markusberjlund.se
https://www.facebook.com/mberjlund/
https://open.spotify.com/track/6BOYjgR7rwtFRaTwyMbc7G?si=m7YBfUAyT_6w0eWDAAEIiA

HARVEST SUN
Bandet med Johan Nordström i spetsen har slutfört arbetet med ett antal singlar som ligger i pipe-line och bjuder på några låtar där de visar upp genuint låthantverk i en för kvällen exklusiv sättning. Harvest Sun har hyllats för sitt kärleks- och respektfulla sätt att förvalta en americanatradition där artister som Steve Earle och Ryan Adams är amerikanska motsvarigheter.
https://open.spotify.com/track/2XDMpsKb0gUQJCiHn9Mm1w?si=CRxkIEZsSFaQ58t5BlB1Xg
https://www.facebook.com/groups/harvestsun2014/

Huset med näring för kropp och själ. Evenemang, restaurang, konferens, träning, och yoga på söder i Gävle.