Maria Lilja och Yvonne Leffler om ett av Sveriges största författarskap

17 dec 2019 18:00 - 20:00

ABF Stockholm, Sveavägen 41, 111 83 Stockholm

Signe Björnberg går till historien som en av Nordens mest produktiva författare. Hennes produktion omfattar etthundrafemton romaner och ett femhundratal noveller skrivna under pseudonymen Sigge Stark. Men trots att hon var en av Sveriges mest lästa författare var hennes författarskap ständigt kritiserat och skrivandet gjorde henne aldrig rik. Hur kunde det komma sig att en författare med så många publicerade titlar stundtals levde ur hand i mun?

Maria Lilja tecknar i sin bok Signe & Sigge ett porträtt av ett författarskap och livsöde utöver det vanliga. Boken baseras till stor del på material som aldrig tidigare publicerats.
Yvonne Leffler är professor i litteraturvetenskap och diskuterar i sin bok Sigge Stark. Sveriges mest produktiva, utskällda och lästa författare Sigge Starks stämpel som producent av skräplitteratur.
Hör Maria Lilja och Yvonne Leffler i ett spännande samtal om Sigge Stark, en av Sveriges mest lästa men minst uppmärksammade författare.

Medverkande:
Maria Lilja, författare och aktuell med boken Signe & Sigge.
Yvonne Leffler, författare och professor i Litteraturvetenskap.

Lokal: Palmesalen, plan 1
Observera att föreläsningssal kan ändras vid behov. Uppdaterad information om föreläsningssal finns alltid på skärmarna i ABF-husets entré. Välkommen!