skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Marching Band + Tiny Oceans

Eventet är avslutat

Marching Band + Tiny Oceans

Från 150,00 SEK

Plats

Datum

3 maj 2024 19:00 - 23:59
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer

Beskrivning

18-årsgräns

Marching Band

Malmö-indie-duon som 2018 hade den tredje mest inkomstbringande låten i Skåne (efter Lovefool och If I were sorry) släpper äntligen ny musik efter 7 år av barnafödande och kreativa kval. Bandet har spenderat sina rikedomar på fastigheter och inspelningen av ett nytt album som släpps i vår där de samarbetat med Peter Morén (men inte Björn och John) på tre låtar.

Singeln som släpptes 20 oktober heter Better than me, eller Bättre än dig. “Varför inte?” tänkte bandet och gjorde en svensk version också. Låten är en uptempo, jangly, gitarr-driven indiepop-dänga och är, som Billboard en gång uttryckte det: “chockerande full av läckra melodier och arrangemang”. Kombinationen av svensk text och ett amerikansk-inspirerat indie-sound är unikt i svenskt musikliv – även om Jante-lags-temat på texten inte är något att skryta om.

Sydsvenskans Håkan Engström har jämfört bandet med the Beatles, Pitchfork har jämfört dem med The Shins och på hyllan hemma ligger en dammig “Hollywood music award” för bästa låt i film. Men den fick de inte för Zombieland som genererat inkomsterna, inte heller för deras medverkan i How I Met Your Mother, Scrubs eller Portlandia.

Trots att bandets imponerande 36000 följare på facebook till stor del består av sydostasiatiska high school musiker som tror deras sida handlar om marschmusik, så har de fortfarande en trogen och global skara lyssnare som följt dem sedan deras hajpade debut för 15 år sedan. De senaste skivorna har framför allt gjort dem “small in Japan”. Miljoner lyssnare på MySpace 2008 kan inte ha fel!

Tiny Oceans
Tiny Oceans är Malmöbaserade Alina Björkén (ex-Könsförrädare). 2022 satte hon ihop ett nytt band, som sedan dess hunnit med både upprepade spelningar och en serie singlar släppta i samarbete med Lazy Octopus records (Virginia & The Flood, Mia Maria Johansson). Musiken rör sig i gränslandet mellan 90-talets alternativrock och 80-talets indie. Självklara referenser är Modest Mouse, Cure och Breeders. Medan inspelningarna stavas indiepop av den skevare skolan skevar liveversionen så pass att den borde falla i bitar. Som att cykla till jobbet i decemberregn.

Arrangör

Lokal

Skeppet GBG, Amerikagatan 2, 414 63 Göteborg

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer