Andra event från arrangören
Laddar...
 
 
Andra events i samma kategori
Laddar...
 
 
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Månskenssonaten – konsert med Per Tengstrand

Eventet är avslutat

Månskenssonaten – konsert med Per Tengstrand

Från Gratis

Plats

Datum

23 sep 2023 16:00 - 17:00

Beskrivning

Per Tengstrand är en av de allra främsta nutida svenska pianisterna, idag bosatt i Princeton, USA. Han tilldelades som ung talang Anders Walls Giresta-stipendium 1997 och har sedan dess nått stora internationella framgångar. Han har särskilt gjort sig känd som uttolkare av Beethovens pianomusik.

I Västerlövsta kyrka bjuder Per på ett underbart program omfattande den Beethovens älskade pianosonat i ciss-moll op. 27, mera känd som ”Månskenssonaten”, samt Liszts mäktiga h-mollsonat, med Schuberts ljuvliga Impromptu i Gess-dur däremellan.

Per Tengstrand är huvudperson i den hyllade svenska dokumentären ­Solisten (Sverige 2003). Under 2022 hade filmen Beethoven – Freedom of the Will premiär med Per Teng­strand själv som filmare, regissör och producent. Filmen har vunnit ­internationella priser, bl.a. en silvermedalj vid Tokyo Film Awards och pris för Best ­Documentary vid Swedish International Film Festival.

Arrangör

VÄSTERLÖFSTA KYRKAS MUSIKSTIFTELSE

Inför Anders Walls 80-årsdag 2011 önskade han sig istället för presenter bidrag till en konsertflygel i hemförsamlingen Västerlövsta. Bidragen lade grunden för den fantastiska Steinway-flygel som sedan installerades i Västerlövsta kyrka i Heby. Ambitionen är att varje år arrangera minst fyra konserter av mycket hög musikalisk klass. Konsertverksamheten stöds ekonomiskt av Anders Walls stiftelse.

Lokal

Västerlövsta kyrka, Skolgatan 2, 744 31 Heby

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer