Hoppa till huvudinnehåll

Människor i konsten – skulpturvandring i Vasastan

Nyligen tillagt

Människor i konsten – skulpturvandring i Vasastan

Från 120,00 SEK

Plats

Datum

1 sep 2024 14:00 - 15:30
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

En tankfull pojke, politiker med allvarsam blick, en kvinna med glödlampor som gloria. På olika håll i staden ser vi människor avbildade men kanske inte reflekterar över vilka de är eller varför de finns just där? Följ med på en vandring där vi funderar vidare på det och mycket annat.

Verk i urval: Bror Marklunds tidstypiska Sittande pojke, Nils Möllerbergs många gånger utsatta Ungdom, Ivar Johnsons livfulla Dansande ungdom, Carl Eldhs typiska politikerporträtt av Karl Staaff, Sigrid Fridmans tolkning av Ellen Key.

Vandringen utgår från Odenplan, via Observa­torieparken och Kungstensgatan till Ellen Keys park, vidare till Eriksbergsplan och avslut i dess närhet.

Startplats: Skulpturen Sittande pojke vid Cykelgaraget på Odenplan.

Arrangör

Carl Eldhs Ateljémuseum i Bellevueparken i Stockholm inhyser flera hundra verk - statyetter, porträttbyster och skisser samt förlagor till kända verk - från skulptören Carl Eldhs (1873-1954) verksamma liv. Museet är inrättat i den av arkitekten Ragnar Östberg ritade ateljébyggnaden från 1919, invigt som museum 1963. Sedan 2013 arrangeras under sommarhalvåret en utställning med verk av en samtidskonstnär. Tematiska skulpturvandringar på olika platser i Stockholm anordnas under perioden april-oktober.

Lokal

Startplats: Skulpturen Sittande pojke vid Cykelgaraget på Odenplan., Odenplan, Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Återbesök evenemang

Populära events

Närliggande evenemang

Evenemang från samma kategori

Upptäck mer