Andra event från arrangören
Laddar...
 
 
Andra events i samma kategori
Laddar...
 
 
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Make it Sound Sessions - Israel Nash w/ Lars Ekengren

Eventet är avslutat

Make it Sound Sessions - Israel Nash w/ Lars Ekengren

Biljetter från 400,00 SEK

Plats

Datum

13 maj 2022 19:30 - 23:00

Beskrivning

Make it Sound och Rootsy Music presenterar stolt: Israel Nash & Lars Ekengren Band

Obs! Israel går på scen 21.00.
Lars Ekengren 19.30


ISRAEL NASH

Tremannabandet består av:

Eric Swanson - Pedal Steel, Guitar, Vocals
Israel Nash - Guitar, Vocals
Ed Jarusinsky - Drums, Vocals

Efter ett långt, påtvingat upphåll återvänder Israel Nash äntligen till Skandinavien för spelningar. Under corona-isoleringen har Israel dock inte suttit sysslolös på ranchen i Dripping Springs, Texas. Han skrev och spelade in senaste plattan "Topaz", som släpptes våren 2021 till kritikernas jubel. Bland annat skrev Hymn: "Förmodligen ett av årets starkaste album och därtill kanske årets bästa skiva att spela i bilen!" När det nu äntligen är möjligt att turnera igen, väljer Israel Nash att komma till Skandinavien för att spela som duo på små, intima klubbar. Och alla som någon gång sett Israel i det formatet vet att det är en mäktig upplevelse. Få artister har sådan pondus och scennärvaro som Israel Nash!

Sen han senast var här har en samstämd musikpress formligen öst lovord över honom och bandet. Hans senaste album "Topaz" släpptes våren 2021 och hyllades av en enig presskår. "Lifted" kom 2018. "A master of sonic textures" skrev Rolling Stone och Mojo utnämnde Israel till "a folk rock visionary".

Israel Nash Gripka föddes och växte upp i Missouri innan han flyttade till New York. In 2011 gav han ut sitt genombrottsalbum "Barn Doors and Concrete Floors". Plattan var en hyllning till inspiratörer som Neil Young och Rolling Stones och fick strålande kritik över allt. Ett drygt år senare flyttade han och familjen från New York till en ranch utanför Austin, djupt inne i 'Texas hill county'. Fast storstaden inte är långt borta är det ett ödsligt landskap med mjuka kullar och en oändlig himmel. Det är vackert och storslaget men också hårt och ibland hotfullt. Torka, tumbleweed, taggiga kaktusar och skallerormar hör inte till ovanligheterna.

Och miljöbytet påverkade alldeles uppenbart musiken. På de två följande plattorna "Israel Nash's Rain Plans" och "Silver Season" hittade han ett eget sound och ett delvis nytt sätt att skriva låtar. Varmt och ombonat, men en melankoli är ständigt närvarande. Ibland tar den råa gitarrocken över som en påminnelse om farorna och hoten från omvärlden.

Alla bitarna i Israels musikaliska vision föll på plats redan med "Rain Plans", förfinades på "Silver Season" och nådde perfektion på "Lifted" och" Topaz". Kan man luras att tro. Men Israel är som sagt inte en artist som slår sig till ro. Han överträffar sig själv hela tiden, på skiva och live. Så vad du än gör, missa inte Israel Nash!

"With "A Day in the Life"-type harmonies, Israel Nash's new song "Rolling On" is the perfect headphones listen. The Texas singer-songwriter, who mixes folk, rock and psychedelia on his upcoming album Lifted, is proving a master of sonic textures, experimenting tirelessly at his home studio in Dripping Springs, Texas. On "Rolling On," he finds his inner guru, extolling the virtues of keeping your head in the clouds while still persistently marching forward."Av Rolling Stone

Ni har hört och läst bandet War On Drugs beskrivas som den klassiska rockens traditionsbärare och förnyare? Utan att riktigt få berättelsen att stämma?
Då är ni inte ensamma. Men jag tror att det hela är ett missförstånd, det är detta allt handlar om: Texasmusikern Israel Nash och hans band. Musiken de spelade på KB stämmer till punkt och pricka in på beskrivningen.Av Håkan Engström, Sydsvenskan

"gets as close to heaven as music can take you… a perfect fusion of Americana, psychedelia and vocal harmonies – mostly recorded by Nash with himself – and poetic lyrics inspired by nature""Lifted lives up to its title, a sprawling upward glance that billows and soars with each ringing refrain, offering the impression that Nash is in full celebratory mode."Av Paste Magazine

LARS EKENGREN
Med en röst som ledigt manövrerar mellan hjärtskärande viskningar och på-liv-och-död-vrål, utmanar Ö-vikssonen Lars Ekengren de allra bästa i att leverera en sång på ett sätt som inte lämnar någon orörd. Tankarna leder inte helt osökt till namnkunniga internationella artister inom alternativ country-genrén när han i de djupt personliga låtarna formulerar tankar kring liv och död, kärlek, hopp och desperation.

Våren 2015 släppte Ekengren debut-EP:n ”Dirt” tillsammans med den Sundsvallsbaserade konstellationen Lars Ekengren & The Cold, Cold Ground. Plattan togs emot väl och ledde bland annat till öppningsgig för akter såsom Drew Holcomb, Uncle Lucius och The Thousand Dollar Playboys.

”Det har tagit tid, men så är resultatet också perfekt”, skrev Nils Ågren på Tidningen 7 om Ekengrens fullängdsalbum ”Monsters” som släpptes i somras. "Monsters" uppvisar Ekengrens fingertoppskänsla för smittsamma melodier, hans kraftfulla texter och – mycket tack vare hans sång – ett slags rå energi som denna musikgenré inte är bortskämd med. Öppningsspåret ”Rodeo” är väl bekant för många västernorrlänningar då det spelas så gott som dagligen på P4.

13 maj intar Ekengren scenen på Droskan tillsammans med gräddan av Ö-viks musikliv. Det blir en högtidsstund för vänner av amerikansk musik i gränslandet mellan Springsteen, Jackson Browne och Steve Earle.

I samarbete med Studieförbundet Bilda 

Arrangör

UÅ METAL | EST. 2019

Lokal

Droskan Droskan, Storgatan 60, 903 30 Umeå

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.