Andra event från arrangören
Laddar...
 
 
Andra events i samma kategori
Laddar...
 
 
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Majid Bekkas Magic Spirit Quartet @ Clandestino Festival

Eventet är avslutat

Majid Bekkas Magic Spirit Quartet @ Clandestino Festival

Biljetter från 250,00 SEK

Plats

Datum

29 aug 2021 21:00 - 23:00

Beskrivning

Med sin kraftfulla sång och hypnotiska rytmer på metallkastanjetter brukar gnawa beskrivas som en sorts trance-blues vars ursprung tros finnas hos slavar som hämtades till Marocko från områden söder om Sahara. I vår tid har gnawa blandats upp med hiphop, dub och rock. Och inte minst jazz.

Majid Bekkas bildade sitt första band redan i mitten av 70-talet och har sedan dess etablerat sig som en av de främsta moderna gnawamusikerna på oud, guembri och sång. Han är också en av genrens superspridare västerut genom sina samarbeten med jazzlegendarer som Archie Shepp och Pharaoh Sanders. Den aktuella gruppen Magic Spirit Quartet bildades när Bekkas spelade med trumpetaren Goran Kajfeš och trumslagaren Stefan Pasborg på en jazzfestival i Rabat. Snart adderades Jesper Nordenström på klaviatur och kvartetten började spela in tillsammans. På albumet Magic Spirit Quartet ger sig gruppen på flera traditionella låtar i en experimentell fusionjazzanda. Ibland är det stort och eteriskt med tonfigurer som svävar just bortom räckhåll. Andra gånger torrt och tight. Funkiga rytmer och frenetisk guembri toppas med krakrebs och ekande trumpettoner.

Lokal

Sjömanskyrkan Sjömanskyrkan, Amerikagatan 2, 414 63 Göteborg

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.