Mahler & Mässingsklang

Eventet är avslutat

Mahler & Mässingsklang

Biljetter från Gratis

Plats

Datum

21 nov 2021 17:00 - 19:30

Beskrivning

1 världsstjärna, 2 orkestrar, 3 trumpetkonserter, musik från 4 sekler och Gustav Mahlers 5:e symfoni

Jeroen Berwaerts, en av nutidens mest lysande stjärnor bland trumpetare, framträder som solist i denna samproduktion mellan Linköpings Symfoniorkester och Linköpings Akademiska Orkester. Första delen av konserten ägnas helt åt trumpeten som soloinstrument med inte mindre än tre trumpetkonserter från olika sekel, varav ett uruppförande. 

Efter paus bildar Linköpings Akademiska Orkester och Linköpings Symfoniorkester en maffigt stor orkesterkropp för att spela Mahlers 5:a, med den kända 4:e satsen - Adagietto - som bland annat använts som soundtrack i filmen "Döden i Venedig". Det är ett verk som innehåller allt; sorg, smärta och stillhet, jubelfanfarer, tokerier och ystra valser, men framför allt är det ett ikoniskt orkesterverk som många musiker och dirigenter drömmer att få framföra. En musikalisk 5-rättersmeny med extra allt.

Medverkande
Merete Ellegaard, dirigent
Jeroen Berwaerts, trumpet
Linköpings Akademiska Orkester
Linköpings symfoniorkester
Brasselever från Linköpings Kulturskola och Lunnevads Folkhögskola

PROGRAM:

 • Julian BeckerLitania nocturne för solotrumpet och brassensemble, uruppförande
 • Joseph Haydn - Trumpetkonsert i Ess-dur
 • Alexander Arutunian - Trumpetkonsert i Ass-dur
 • Gustav Mahler - Symfoni nr 5

Konserten arrangeras av Musik vid LiU/Linköpings Akademiska Orkester och Linköpings Symfoniorkester

Lokal

Equmeniakyrkan Linköping Equmeniakyrkan Linköping, Drottninggatan 22, 582 25 Linköping

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.