Andra event från arrangören
Laddar...
 
 
Andra events i samma kategori
Laddar...
 
 
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Magnifika frukostar: föreläsning med frukost!

Eventet är avslutat

Magnifika frukostar: föreläsning med frukost!

Biljetter från 80,00 SEK

Plats

Datum

3 sep 2018 08:00 - 10:00

Beskrivning

Frukosten är dagens bästa mål. Men hur kokar man det perfekta ägget? Hur blir gröten som allra mest näringsrik och vad är det egentligen som får brödet att jäsa?

Kemiprofessorn Ulf Ellervik ger svaret i boken Magnifika frukostar. Där har han samlat de allra syndigaste frukostrecepten – de som dryper av smör och sirap; doftar av bacon och kaffe och som förklarar kemin bakom de härliga smakerna.

Det är en hisnande resa där vi får äta bookmakertoast med Moby Dick och dela scones med Tolkiens hobbitar. Ellervik vidgar våra perspektiv och får oss att förstå att en frukost kan bestå av så mycket – från Kalles kaviar och singaporiansk kaya till β-glukaner och Maillardreaktioner.

Detta är en hyllning till frukosten – i populärkulturen men också inom kemin.

Så starta terminen med en god vana – varmt välkomna på frukost med fralla, kaffe/te och lansering av Magnifika frukostar, där Ulf Ellervik samtalar med Fri Tankes förläggare Christer Sturmark.

Ulf Ellervik, professor i organisk kemi vid Lunds tekniska högskola, blev i juni invald i Kungl. Vetenskapsakademien och har gjort sig känd genom bästsäljaren Ond kemi och UR:s “Grym kemi”, tillsammans med Brita Zackari.

Boken finns att köpa till lanseringspris på plats.

Medverkande:
Ulf Ellervik, professor i bioorganisk kemi vid Lunds universitet
Christer Sturmark, VD och förläggare Fri Tanke

Arrangör

Förköp och boka biljetter till event med ABF Stockholm. Läs mer om evenemangen, registrera dig och bjud in vänner. Kommande event visas nedan, annars kan du alltid kika in igen längre fram när fler event lagts till i kalendern.

Lokal

ABF Stockholm, ABF Stockholm,, Sveavägen 41, 111 83 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.