Hoppa till huvudinnehåll
Event avslutat - Missade du detta event? Kolla in dessa andra events som kommer snart. För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.

Återbesök evenemang

Laddar...

 
 

Laddar...

 
 

Populära events

Laddar...

 
 

Närliggande evenemang

LUKOMs temavecka: Stafettvisningar

Få biljetter kvar
Eventet är avslutat

LUKOMs temavecka: Stafettvisningar

Från Gratis

Plats

Flera tidpunkter

20 september 2023 - 22 september 2023
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

LUKOM – Lunds universitets kultur- och museiverksamheter – står för Botaniska trädgården, Historiska museet, Skissernas Museum och Musikcentrum Odeum. Nu bjuder alla fyra verksamheter till en gemensam temavecka som kretsar kring ANDLIGHET.

Stafettvisningarna börjar på Historiska museet (träffpunkt i foajén) där vi förflyttas till järnåldern och offerkulturen som ett centralt kännetecken i människornas religiösa vardag. Hur såg offerkulturens praktik i den förkristna nordiska tron ut? Vilka föremål användes i ritualerna? Och hur såg man på livet efter detta?

Botaniska trädgården belyser naturen som ett sätt att få kontakt med det ”andliga” och ställer frågan hur människor idag använder naturen som ett andligt rum.

Skissernas museum får ni höra hur andlighet kan kopplas till ett offentligt konstverk. Med konstverket ”Gravitational ripples” – ett minnesmärke över händelsen och de som föll offer för flodvågskatastrofen i Sydostasien 2004 binder konstnären Lea Porsager (doktorsexamen från Konsthögskolan i Malmö, 2021) samman vetenskap, natur och andlighet. Minnesmärket påminner oss om naturens och människors förmåga att läka – även efter de mest fruktansvärda händelser.

Alla stafettvisningar inleds med ett kort musikaliskt inslag (tvärflöjt). Observera att vi kommer att promenera till fots mellan platserna. Varmt välkommen!

Fri entré.


STAFETTVISNINGAR (ca. 75 min). OBS: Promenad till fots mellan platserna

Onsdag, 20 september, kl. 15.00

Historiska museet (start i foajén) => Skissernas museum => Botaniska trädgården

Torsdag, 21 september, kl. 18.00

Historiska museet (start i foajén) => Botaniska trädgården => Skissernas museum

Fredag, 22 september, kl. 15.00

Historiska museet (start i foajén) => Skissernas museum => Botaniska trädgården

Arrangör

Skissernas Museum – Museum of Artistic Process and Public Art är ett unikt konstmuseum med fokus på den konstnärliga kreativa processen. Här finns världens största samling av skisser, modeller och förlagor till svensk och internationell offentlig konst. 

Lokal

Historiska museet, Kraftstorg 1, 223 50 Lund

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer