skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Andra event från arrangören
Laddar...
 
 
Genvägar
Laddar...
 
 
Andra events i samma kategori
Laddar...
 
 
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Luftslott eller riksintresse? - Industriavtalets effekter på svensk ekonomi

Eventet är avslutat

Luftslott eller riksintresse? - Industriavtalets effekter på svensk ekonomi

Från Gratis

Plats

Datum

12 sep 2023 14:00 - 16:00

Beskrivning

Luftslott eller riksintresse? - Industriavtalets effekter på svensk ekonomi

Årets avtalsrörelse är snart slut, men i spåren av inflations- och kostnadskrisen har ett decenniums reallöneökningar spolats bort. Vilka effekter har den lönebildningsmodell vi haft de sista 25 åren haft på ekonomi, löner, inkomstspridning och konkurrenskraft? Professor Lennart Erixon har granskat många av de påståenden som görs om Industriavtalets förtjänster och funnit en mer komplex bild. Vad vi kan lära av det som varit och vilka slutsatser ska fackföreningsrörelsen dra för framtiden?

Medverkande:

Professorn i nationalekonomi vid Stockholms universitet Lennart Erixon presenterar sin rapport ”Luftslott eller riksintresse? Industriavtalets effekter på svensk ekonomi 1998-2019”

Därefter inlägg och diskussion med bland andra:
Lars Calmfors, professor emeritus vid Stockholms universitet, forskare vid IFN
Irene Wennemo, generaldirektör Medlingsinstitutet
Erica Sjölander, kanslichef Facken inom industrin

Samtalet leds av Daniel Suhonen, chef vid fackliga idéinstitutet Katalys

Tisdag 12 september, kl 14.00-16.00, ABF-huset, Sveavägen 41. 

Arrangeras av Katalys och ABF Stockholm

Arrangör

Förköp och boka biljetter till event med ABF Stockholm. Läs mer om evenemangen, registrera dig och bjud in vänner. Kommande event visas nedan, annars kan du alltid kika in igen längre fram när fler event lagts till i kalendern.

Lokal

Katasalen, Sveavägen 41, 111 34 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer