Andra event från arrangören
Laddar...
 
 
Andra events i samma kategori
Laddar...
 
 
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Lördagssalong i Gathenhielmska Huset: Michele Collins och I Underlandet

Eventet är avslutat

Lördagssalong i Gathenhielmska Huset: Michele Collins och I Underlandet

Från 120,00 SEK

Plats

Datum

3 okt 2020 18:00 - 22:00

Beskrivning

Välkomna till en spännande kväll i Gathenhielmska Husets Salong! 


Gathenhielmska Husets Salonger är ett nytt koncept som bjuder in till möten över konstformer i intim, avslappnad kulturhistorisk atmosfär. Vi välkomnar Michele Collins/Jonny Wartel och I Underlandet att stå för var sitt set, samt att i någon form mötas i en kollaborativ Crossover.

Huset öppnas kl 18, och föreställningen börjar kl 19.

Biljett bokas via biljettlänk i evenemanget, eller swisch i dörren
På grund av rådande omständigheter är maxantalet i publiket satt till 20 personer.

vid frågor maila joe.heiras@gmail.com


***


AKTER I SALONGEN:


Michele Collins & Jonny Wartel


"The World is Round" (1939)
av Gertrude Stein.

Gertrude Steins radikala musikaliska användning av språk lyser igenom i boken som berättar om Rose, en liten flicka som är fast besluten att hitta sin plats i världen.

Stein utforskar idéerna om personlig identitet och individualitet.
Hennes poetiska förhållande till sceniska framträdande och glädjen i ord, ljud, prosa och poesi, tolkas av musikern Jonny Wartel och performance artist Michele Collins i ett kort scenisk framträdande av samma namn.

Välkommen


***


I Underlandet


Atmosfärisk folkmusik, med ekon av pop, konstmusik och jazz. I Underlandets musik är nyskriven och experimenterande. Traditionella svenska låtformer blir utgångsmaterial för filmiska kompositioner. Det är melodiska och lekfulla berättelser utan ord.

Gruppen har fått strålande recensioner för sitt täta samspel och sin originella musik. Duon bildades 2009 och släppte 2012 skivan ’Vindlande trädgårdar’ och 2015 skivan ’Drömflygare’

Anna Cochrane, fiol
Erik Dahl, piano/concertina”Det som ändå slår en mest är det makalöst fina samspelet mellan de två. Sällan har jag hört två instrumentstämmor så följsamt och snyggt tvinna en silverkantad melodi.”
Lira, skivrecension Drömflygare

”en dragning åt jazz och kammarmusik som känns frisk och bra. […] Den passar väldigt fint i vår upprivna tid.”
4/5 DN, skivrecension Drömflygare

”Hela modellen känns personlig och ovanlig.”
Sydsvenskan, 4/5, skivrecension Vindlande trädgårdar


iunderlandet.se
facebook.com/iunderlandet

Arrangör

Ett unikt kulturhus i Majorna, Göteborg

Lokal

Gathenhielmska Huset Gathenhielmska Huset, Stigbergstorget 7, 414 63 Göteborg

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer