Eventet är avslutat

LITTFORS: VINDELN

50,00 SEK - 150,00 SEK

Plats

Datum

14 okt 2021 18:00 - 16 okt 2021 21:00

Beskrivning

VÄLKOMMEN TILL LITTFORS - VINDELÄLVENS LITTERATURFESTIVAL!

TORSDAG 14 OKTOBER

KL. 18.00 UPPSTART FESTIVALHELG

VINDELN, FORUM

OBS! KARIN SMIRNOFF INGÅR I DENNA BILJETT!

Kulturföreningen och tidskriften Röster från Vindeln inleder kvällen med prisutdelning för deras skrivartävling, samt presentation av deras senaste nummer. 

LITTERATURQUIZ i ledning av Gösta Widell.

Kvällen avslutas med författarsamtal med KARIN SMIRNOFF.

Finns att köpa även som enskild biljett. 

KL. 19.30 KARIN SMIRNOFF

VINDELN, FORUM

LANGT BORT I HELVITTA 

Möt Karin Smirnoff, kvinnan bakom den mycket omtyckta trilogin om Jana Kippo. Tillsammans med Carina Bergström, poet och musiker, samtalar de om författarskap, skrivande och intresset för att experimentera med språket.

 

 

FREDAG 15 OKTOBER

 

KL. 16.00 MOA BACKE ÅSTOT

VINDELN, TORGET

Författaren Moa Backe Åstot och barn- och ungdomsbibliotekarien Linnea Henrysson samtalar om romandebuten Himlabrand.  

KL. 17.30 KARIN ALFREDSSON

VINDELN, TORGET

Karin Alfredsson, författare och journalist, berättar om sitt liv med utgångspunkt från sina böcker. Ett genomgående tema i Karins böcker är frågor som rör kvinnors livssituation. Nu senast med romanen Roger och Rebecka, som kom förra året och är en uppföljning på relationsromanen Vajlett och Rut, om två kvinnor i Västerbottens inland i mitten på förra seklet.

KL. 19.00 THOMAS ANDERSSON

VINDELN, TORGET

Kom och lyssna på berättaren och spelmannen Thomas Andersson som berättar om sin bok I köksbordets trollkrets - en bok om mitt sätt att berätta.

I köksbordets trollkrets handlar om en särskild sorts folklig konst: muntligt berättande. Det muntliga berättandet har funnits i alla tider och sammanhang där människan funnits och kan handla om allt möjligt. Och mer därtill. 

KL. 20.00 FRIDA SELANDER

VINDELN, FORUM

NÄR DU GÅR PÅ KÄNSLA ÄR DU ALLTID I TID

När Frida Selander gör föreställning av sitt senaste album tar hon ut sin filosofiska och berättande sida. När du går på känsla är du alltid i tid är en upptäcktsfärd bland regnbågar, spindlar, trasiga krukor, strömavbrott och tårar.

Ensam med sin gitarr, och med rösten och texterna i fokus berättar hon historier om förgänglighet, om att öppna sitt hjärta, om det ömtåligaste i människor och om att hitta rätt nyckel till rätt dörr.

LÖRDAG 16 OKTOBER

KL. 13.30 JUVVÁ PITTJA

VINDELN, FORUM MUSIKSALEN

Framträdande av den samiske poeten Juvvá Pittja som 2018 debuterade med Duođain in dieđe (Davvi girji).

KL. 16.00 ANNIKA NORLIN

VINDELN, FORUM

DEN ABSOLUTA KÄNSLOÄRLIGHETEN

- författaren & artisten Annika Norlin och skrivpedagogen Hanna Hörnberg i ett samtal om textens betydelse, olika texttyper och om att få plats med det stora i det lilla. 

KL. 17.00 RELATIONSPANELEN

VINDELN, FORUM

Ett samtal om relationerna i litteraturen, mellan författarna Karin Alfredsson och Mikael Niemi, i ledning av Carl Axel Gyllenram. 

KL. 20.00 MIKAEL NIEMI

VINDELN, FORUM

Författaren Mikael Niemi pratar om sitt författarskap, om boken Koka björn och om botanikern Lars Levi Laestadius som fick lösa ett mord.

KL. 21.00 MYLTA 

VINDELN, FORUM

Mylta från Sorsele spelar musik med rötter i folkmusiken men rör sig även inom andra genres, t ex. jazz och blues. 

MER INGÅENDE INFO OM VARJE PROGRAMPUNKT FINNS PÅ LITTFORS.SE

Arrangör

LITTFORS - VINDELÄLVENS LITTERATURFESTIVAL är en festival som sträcker sig längs med älven och inom biosfärområdet Vindelälven-Juhttátahkka, med start i Ammarnäs och avslutande helg i Vindeln, 11 - 17 oktober.

Det är en festival som bygger på samarbete mellan olika orter och kommuner, bibliotek, studieförbund, projekt, föreningar och företag.

Festivalen 2021 har temat Lust och Nöd.

Lokal

Vindeln Renforsskolan Vindeln Renforsskolan, 922 32 Vindeln, 922 32 Vindeln

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.