skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

LITTFORS I VINDELN 2022

Eventet är avslutat

LITTFORS I VINDELN 2022

Från 100,00 SEK

Plats

Datum

14 okt 2022 17:30 - 15 okt 2022 18:00

Beskrivning

NU ÄR DET DAGS FÖR LITTFORS 2022!

VÄLJ MELLAN ENDAGSBILJETTER ELLER TVÅDAGARSBILJETT.

Se program nedan, eller det fulltaliga programmet på vår hemsida littfors.se



PROGRAM FREDAGEN 14 OKTOBER I VINDELN

17:30 Insläpp, konst & mingel. Skatboet säljer fika & matiga mackor.

18:00 Invigning av Dungen - det nyrenoverade Forum

Presentation av konst- och poesiutställningen Ur Jordmån, av Anita Midbjer


18:15 FÖRFATTARSAMTAL: SUSANNE DAHL

Varje yta har ett djup

Poeten och prästen Susanne Dahl i ett samtal med Hanna Hörnberg, om boken Och plötsligt ska vi minnas (2022). Om det som finns under ytan; bland vardagsbestyren, i jorden, i skogen och kroppen. Om tiden som går.


19:00 FÖRFATTARSAMTAL: ANTON MARKLUND
Under falkens vingar

Anton Marklund berättar om sin spänningsdebut Under falkens vingar (2022).


20:00 FÖRFATTARSAMTAL: ELLA-MARIA NUTTI
Kaffe med mjölk

I ett samtal med Carina Bergström berättar Ella-Maria Nutti om sin debutroman Kaffe med mjölk (2022) som är en lika vemodigt finstämd som skimrande berättelse om en förälder och hennes barn, och om hur de tunnaste trådarna kan vara de starkaste banden.


21:00 SKOGENS HJÄRTA
En hissnande skogslig berättelse med inslag av poesi, livemusik och akrobatik som vidrör skogen och vårt innersta väsen.
Av skogsväsen för skogsväsen.
Med Evelin Gyllenram & Max Gabriel Cosimo.



PROGRAM LÖRDAG 15 OKTOBER I VINDELN


13:00 FÖRFATTARSAMTAL: INGA RAVNA EIJRA

Ii dát leat dat eana - Detta är inte den jorden

Den norska samiska författaren Inga Ravna Eijra pratar om sin diktsamling Ii dát leat dat eana ("Detta är inte den jorden") (2019). Det är en diktsamling med klimatförändringar som tema, och nomineras till Nordiska rådets litteraturpris 2019.


14:00 FÖRFATTARSAMTAL: LINNEA AXELSSON
Magnificat

Författaren Linnea Axelsson i ett samtal med Carl Axel Gyllenram om den senaste romanen Magnificat (2022), om skrivandets utmaningar och författarens roll.


16:00 JAG FÖLJER ÄLVEN UPPSTRÖMS
En poesi- och musikföreställning av och med Pernilla Berglund och Axel Olle Sigurd Andersson. I Pernilla Berglunds poesi utgör språket och platsen varandras förutsättningar samtidigt som de upphäver varandra oavbrutet. Ingen betydelse är självklar. Multiinstrumentalisten och producenten Axel Olle Sigurd Andersson gör musik som lever i skogslandet, på myren och på lågfjällen.
Tillsammans har de skapat föreställningen Jag följer älven uppströms, där orden och klangen står i centrum. Ljudbilden rör sig från elektroniskt suggestiv till porlande klangrik. Rösten och musiken går i slingor och samplingar längs älven norrut och följer dikterna ifrån och fram till en plats och en sjö.


17:00 FÖRFATTARSAMTAL: MIKAEL BERGLUND & CARL AXEL GYLLENRAM
Älskade Ammarnäs, älskade Västerbotten

Gemensamt program med författarna Mikael Berglund och Carl Axel Gyllenram, som skrivit varsin roman som delvis utspelas i Ammarnäs – Ovanjorden (maj 2022 Albert Bonniers förlag) och Vidundran (december 2021 Lava förlag).


20:00 MAXIDA MÄRAK UPPTRÄDER
Maxida Märak producerar hiphop på ett unikt och nyskapande sätt där Sápmi alltid är normen. Texterna är raka och ärliga, ofta politiska. Hon skriver om sin egen historia, utifrån sin sida av samhället och hoppas att genom det kunna väcka tankar och förståelse för sig och sitt folk.
Maxida skapar musik som ingen tidigare varit i närheten av.






Psst. Vi har mycket program under veckan som är gratis. Gå in på vår hemsida för att se hela programkalendern, och för att läsa mer om alla programpunkter.

littfors.se


Arrangör

LITTFORS - VINDELÄLVENS LITTERATURFESTIVAL är en festival som sträcker sig längs med älven och inom biosfärområdet Vindelälven-Juhttátahkka, med start i Ammarnäs och avslutande helg i Vindeln, 7 - 15 oktober.

Det är en festival som bygger på samarbete mellan olika orter och kommuner, bibliotek, studieförbund, projekt, föreningar och företag.

Festivalen 2023 har temat Eld & Lågor.

Lokal

Forum - Vindeln Forum - Vindeln, Storvägen 40, 922 32 Vindeln

Vanliga frågor

  • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

    Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

  • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

    Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

  • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

    Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

  • Var hittar jag länken till ett online-event?

    Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

  • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

    Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer