Litteraturens långa natt 2018

20 apr 2018 19:00 - 23:00

ABF Stockholm,, Sveavägen 41, 111 83 Stockholm

Nu är det äntligen dags för en kär tradition bland litteratur- och kulturälskare i ABF-huset – årets upplaga av Litteraturens långa natt. Under den långa kvällen lyser några av de mest aktuella och framstående författarna upp i mörkret.

Möt författarna:
Anna Hedenmo – En av Sveriges mest välrenommerade journalister, som arbetar på SVT. I boken Uppdrag sanning beskriver hon en tid när nyhetsflödet kan kännas överväldigande, där sociala medier spelar en allt större roll och katastrofbevakning har blivit en del av vår vardag.

Agnes Lidbeck – Debuterade förra året med Finna sig, en bok som undersökte kvinnorollen. Romanen möttes av lysande recensioner och blev en av det årets mest omtalade. Agnes Lidbeck vann Borås Tidnings debutantpris. Våren 2018 kommer hennes andra roman, Förlåten, där författaren fortsätter sitt utforskande av vad det är att vara kvinna i dag.

Majgull Axelsson – En av Sveriges mest framgångsrika författare, och hennes böcker har översatts till ett tjugotal språk. Hon tilldelades Fackföreningsrörelsens Ivar Lo-pris år 2015 för sitt författarskap. På litteraturens långa natt gör Majgull Axelsson ett annorlunda och unikt framträdande och tar med sig sin hund (!) Svea och pratar om sitt bidrag till antologin Vänskap och varma tassar, om livet med hund, som kommer ut våren 2018.

Jenny Jägerfeld – Psykolog och författare. Hon vann Augustpriset 2010 med ungdomsromanen Här ligger jag och blöder. På litteraturens långa natt berättar hon om Comedy Queen, en bok om gränsen mellan komedi och sorg; om 12-åriga Sasha vars mamma tagit livet av sig.

Martin Von Krogh – Fotograf och skribent, som är med i Vänskap och varma tassar, samma antologi som Majgull Axelsson. Majgull och Martin är på scen samtidigt under Litteraturens långa natt. Martin tar med sig sin hund Pablita.

Andrea Lundgren – Romandebuterade 2010 med I tunga vintrars mage. 2014 publicerades hennes andra kritikerhyllade roman Glupahungern som etablerade hennes särpräglade författarskap ytterligare. Nu är hon aktuell med novellsamlingen Nordisk fauna, som nyligen låg etta på Dagens Nyheters kritikerlista.

Nino Mick – Född 1990, bor i Göteborg. En uppmärksammad och uppskattad scenpoet. 2013 blev hen svensk mästare i poetry slam. Nino Mick skriver en direkt, lyrisk text om när det som flyter måste stelna- Tjugofemtusen kilometer nervtrådar utkommer våren 2018 och är hens debut.

Under ledning av:
Tara Moshizi – programledare och kulturjournalist

Evenemangsproducent:
Gunnar Ardelius – författare och ordförande i Sveriges Författarförbund

>> Du kan även förbeställa mat & dryck från Restaurang Cirkeln i samband med att du köper biljett till kvällen! << Cirkeln erbjuder wrap och ett glas vin för 135 kr eller wrap med alkoholfritt alternativ för 125 kr. Vi rekommenderar att du som vill äta på plats förbeställer för att underlätta vid ev. köbildning. Restaurangen håller öppet under kvällens gång för den som vill köpa något annat eller mer.

Förbeställd mat hämtas ut i Hjärtat på entréplan.

Ordinarie biljett

Ej tillgänglig

Mat & dryck med alkohol (ej inträde)

Ej tillgänglig

Mat & dryck utan alkohol (ej inträde)

Ej tillgänglig