skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Lisa Nilsson och Mattias Torell - i nöd och lust

Eventet är avslutat

Lisa Nilsson och Mattias Torell - i nöd och lust

Från 450,00 SEK

Plats

Datum

17 jun 2022 19:00 - 21:00

Beskrivning

Vi är mycket stolta över att presentera och välkomna Lisa Nilsson som vår första gäst på sommarens Musikkvällar på Notholmen.

Sångerskan Lisa Nilsson och gitarristen Mattias Torell bjuder på en intim afton med sväng!

Efter mer än 30 år som artist har Lisa Nilsson en gedigen repertoar att ösa ur.

Dagsformen sätter agendan när låtlistan ska väljas och ingen kväll är den andra lik. Det landar i en blandning av hits genom tiderna, personliga favoriter ur den svenska eller brasilianska visskatten, och en och annan smäktande evergreen, varvat med Lisas numera berömda mellansnack och monologer.

Både Lisa och Mattias  har en tidlös bredd och delar kärleken till soulmusik, brasilianska rytmer, och jazzen. Duon har skrivit flera av Lisas låtar ihop, berättandet och spelglädjen står alltid i centrum när de framträder tillsammans.

Senast de stod på scen tillsammans spelade de Lisa Nilssons egen föreställning ”Kvinnan som är jag” där Lisa summerar sin karriär och sitt liv som kvinna i en humoristisk kavalkad av musik, steppdans och monologer.

Duon har spelat in skivor och turnérat ihop i ett otal sammanhang med Lisas band, och olika storband och orkestrar sedan 1992.

OM Mattias Torell

Mattias Torell är en mångfacetterad gitarrist som funnits vid Lisa Nilssons sida i närmare 30 år.

På 90-talet var han med sin soul och sitt groove den svenska soulscenens favorit bland artister som Eric Gadd, Titiyo, Blacknuss och Lisa Nilsson.

Han skrev låtar ihop- och turnérade världen runt med Eagle Eye Cherry.

1992 inleddes samarbetet Med Lisa Nilsson då han gjorde avtryck på inspelningen Himlen Runt Hörnet. Han medverkade sen på flera skivor och turnéer och blev över tid den musiker som Lisa Nilsson spelat allra mest tillsammans med.

De har även skrivit många av Lisa Nilssons sånger ihop.

Torell föddes i maj 1963. Han har alltid varit en gitarrsamlare. Hans kärlek till instrumentet är lika lojal som hans relation till livskamraten och musikern Kerstin Gabrielsson.

Genom åren har han ständigt breddat sin spelstil, och arbetat med alla möjliga produktioner. Inte minst på Stockholm Stadsteater där han medverkat i succéer som Djungelboken, De Tre Musketörerna och Next To Normal - där Lisa Nilsson spelade huvudrollen.

Hans intresse för klassisk gitarr har genererat nya troféer i samlingen och ständigt utvecklad spelteknik.

Mattias Torell är en av våra främsta gitarrister och den enda som enligt rykten förärats ett livstidskontrakt med Lisa Nilsson.

Om Lisa Nilsson

Den mångfallt prisbelönta Lisa Nilsson utbildade sig till dansare och debuterade 1989 i Meleodifestivalen med låten Du öppnar min värld. 1992 slog hon igenom stort över hela Norden med skivan Himlen runt hörnet. Hon har med sina skivor och konsert-turnéer etablerat sig som en av våra största och mest älskade artister och låtskrivare.

En artist i ständig utveckling och förändring som aldrig låtit något annat än kärleken till musiken och scenkonsten styra henne. Hon har spelat flera filmroller och som 40 åring förverkligade hon drömmen om att dansa och spela huvudroll i musikal med succéerna Next to Normal och Chicago på Stockholms Stadsteater.

Hon har även utforskat den brasilianska musiken och producerade två egna skivor under sina långa vistelser i Rio de Janeiro. Hennes repertoar spänner över alla genrer vilket även genererat samarbeten med jazzens största. Hon har trollbundit tv-tittare och kollegor med sina tolkningar i Så mycket bättre och med det kunnat lägga till ytterligare publik-favoriter till sin låtskatt.

Nyligen blev hon invald i Swedish Music Hall of Fame och tilldelades 2021 både Bellmanpriset av Stockholm Stad och Lena Nyman-priset, för sitt mod att ständigt och kompromisslöst utforska sitt artisteri.

Övrig information

Alla våra konserter är utomhus och ni kan välja mellan att köpa enbart musikbiljett som är under bar himmel eller lägga till kvällens middagspaket. Middagspaketet innehåller en varmrätt m kaffe & kaka, veg alternativ går att få, och då får man sitta i vårt tält nära scenen. Vi har öppet i vårt café under hela kvällen och där kan ni kan köpa till dryck, alkoholfritt eller öl & vin. Cafeét säljer också några enstaka rätter under kvällen, såsom sallad eller matiga smörgåsar.

Den förbokade middagen serveras från kl 18 och musiken börjar spela kl 19 och håller på till ca kl 21

Om vi måste ställa in av någon anledning får ni pengarna åter annars tillåter vi inte återköp. Ni kan dock själva köpa till en avbeställningsförsäkring som tillval vid köp av biljett.

Hjärtligt välkomna till en minnesvärd kväll på idylliska Notholmen!

Arrangör

Notholmen är platsen vi längtar till..

" Vi är två systrar som driver och äger verksamheten Café Notholmen som är ett café, boende och en gästhamn.
Vi vill driva Café Notholmen mot att bli en perfekt plats för människan att landa i, andas i och hämta energi ifrån. Från menyn serverar vi nyttigt och gott och i aktivitetskalendern har vi lagt in Yoga, Nia dans och musikkvällar. Vi vill att våra gäster ska må bra och leva länge och vi tror att idyllen på Notholmen och vår verksamhet kan bidra till det"

Lokal

Café Notholmen Café Notholmen, Slottsvägen, 135 60 Tyresö

Vanliga frågor

  • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

    Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

  • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

    Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

  • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

    Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

  • Var hittar jag länken till ett online-event?

    Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

  • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

    Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer