Linköpings Studentsångare Composition Award

18 apr 2020 15:00 - 16:30

Frälsningsarmén, Ågatan 23, 582 22 Linköping

Linköpings Studentsångare presenterar finalkonserten i körens egna kompositionstävling! Det är nu dags för en ny tävling efter den första kompositionstävlingen i ordningen som hölls våren 2016. Detta tävlingskoncept togs fram av studentsångarna för att man märkte att det fanns ett vakuum av manskörsmusik komponerat av kvinnliga kompositörer. Texten i tävlingsstyckena måste även vara skriven av en kvinna. 

I år har det skickats in 26 bidrag från 14 länder vilket är ännu fler än första gången tävlingen utlystes! Bidragen kommer från bland annat Norge, Finland, Estland, Frankrike, Italien, Montenegro, Sydafrika, USA och Brasilien. Mer information om denna tävling finns att läsa på lkss.se. Vi tycker det är fantastiskt kul med detta stora intresse av att komponera ny manskörsmusik och vi gläds åt att kunna sjunga denna musik på våra repetitioner!

Här är en bild på förra tävlingens finalister, Maria Löfberg, Cecilia Damström (vinnaren) och Laura Stevens:

Vill ni ta del av nyskapandet av manskörshistoria och lyssna till uruppförandet av finalisternas bidrag så är ni varmt välkomna till vår konsert där också tävlingens vinnare kommer presenteras.