Linchpin Workshop 14-15.30 (7 år o uppåt max 20)

Linchpin Workshop 14-15.30 (7 år o uppåt max 20)

Från Gratis

Plats

Datum

28 okt 2023 14:00 - 15:30

Beskrivning

Workshop med Linchpin på Kulturhuset Skagerack i Strömstad

Musikerna Joona Toivanen (piano) och Ebba Westerberg (slagverk) har samarbetat som duon Linchpin under ett flertal år. De delar glädjen i improvisation och suggestiva klanger, likväl som det perkussiva samspelet, leken med rytmiska förskjutningar och överlagringar. De komponerar båda musik för gruppen, musik som är både minimalistisk och dansant, ofta med en nordisk ton och sångbara melodier.

Hösten 2021 bokade Linchpin en inspelningssession på Equmeniakyrkan Floda tillsammans med gästerna Lisen Rylander Löve/ sax och elektronik och Jonas Franke-Blom/ cello. Inspelningstekniker var Åke Linton. Resultatet har blivit Linchpins debutalbum ”Most Def” som ges ut den 13:e oktober 2023. Den fina miljön vid Garveriet och Säveåns naturreservat har gett sin prägel för albumet, som kännetecknas av en stark närvaro och lyhördhet.

Joona Toivanen – piano
Joona Toivanen, en respekterad jazzpianist och kompositör, ursprungligen från Jyväskylä, Finland och nu bosatt i Lerum, har arbetat länge den internationella musikscenen i olika konstellationer. Hans karriär inkluderar prisbelönta album under prestigefyllda skivbolag som Blue Note, CAM Jazz och We Jazz. Med en imponerande meritlista av turnéer runt om i världen, belönades Joona med det prestigefyllda Teosto-priset 2018 och har blivit flerfaldigt nominerad för finska Grammis.

www.joonatoivanen.com

Ebba Westerberg – slagverk

Ebba Westerbergs slagverksarbete omfattar huvudsakligen jazz och improvisationsmusik, som i kvintetten Corpo och duon Linchpin med pianisten Joona Toivanen. Hon engageras även inom teater och dans för sin unika blandning av traditionell och samtida percussion, senast i den kritkerrosade uppsättningen ”Carmen med förhinder”. Hon samarbetar även med nutida kompositörer såsom Lina Järnagard och ensemble Dråpera och har senaste året medverkat på debutalbum med såväl Klara Goliger som Livet Nord.

www.ebbawesterberg.se

Kontakt och bokning:

Ebba Westerberg

+46 70 372 47 00 www.ebbawesterberg.se


Kosteröarna är belägna strax utanför Strömstad i norra Bohuslän. De består av två öar, Nord- och Sydkoster som skiljs åt av ett smalt sund och ligger i Sveriges enda marina nationalpark. Du kan resa ut med passagerarfärjor från norra hamnen i Strömstad med avgång dagligen under hela året. Överresan tar mellan 30-50 min beroende på var på Koster du ska gå av. Hela resan går att boka på Västtrafiks hemsida från Strömstad norra hamn till Ekenäs, Strömstad (som ligger på Syd-Koster). Du kan också boka på SJs hemsida till Koster Ekenäs SY koster. Mer info: http://kosteroarna.com/resa-hit/ Strömstad infocenter: +46 0526 623 30 Förslag på boende på Koster kontakta: info@kostersframtid.se

Hösten 2019 tog en projektgrupp och samhällsföreningen initiativ till en kultursatsning på Kosteröarna, det första rejäla kulturevenemanget någonsin – under lågsäsong. Många samarbetar idag kring att skapa en levande miljö på öarna året om, där konst- och kulturupplevelser ska bidra. De senaste åren har det genomförts flera evenemang och Koster har haft besök av flera musikresidens som jobbat i inspirerande miljö.

Kulturhösten på Koster har arrangerats av Kosters Samhällsförening, AB Kosters framtid i samarbete med Förvaltningen för kulturutveckling VGR, Kulturrådet, naturum - Kosterhavets nationalpark, Strömstads Kommun, Kosterstiftelsen, Pensionat Ekenäs och i samarbete
med lokala aktörer, föreningar och näringsliv på Koster.

Arrangör

Kosteröarna är belägna strax utanför Strömstad i norra Bohuslän. De består av två öar, Nord- och Sydkoster som skiljs åt av ett smalt sund och ligger i Sveriges enda marina nationalpark. Du kan resa ut med passagerarfärjor från norra hamnen i Strömstad med avgång dagligen under hela året.

Överresan tar mellan 30-50 min beroende på var på Koster du ska gå av.

Hela resan går att boka på Västtrafiks hemsida från Strömstad norra hamn till Ekenäs, Strömstad (som ligger på Syd-Koster). Du kan också boka på SJs hemsida till Koster Ekenäs SY koster. Mer info: http://kosteroarna.com/resa-hit/ Strömstad infocenter: +46 0526 623 30 Förslag på boende på Koster kontakta: info@kostersframtid.se

Hösten 2019 tog en projektgrupp och samhällsföreningen initiativ till en kultursatsning på Kosteröarna, det första rejäla kulturevenemanget någonsin – under lågsäsong. Många samarbetar idag kring att skapa en levande miljö på öarna året om, där konst- och kulturupplevelser ska bidra. De senaste åren har det genomförts flera evenemang och Koster har haft besök av flera musikresidens som jobbat i inspirerande miljö.

Kulturhösten på Koster har arrangerats av Kosters Samhällsförening, AB Kosters framtid i samarbete med Förvaltningen för kulturutveckling VGR, Kulturrådet, naturum - Kosterhavets nationalpark, Strömstads Kommun, Kosterstiftelsen, Pensionat Ekenäs och i samarbete med lokala aktörer, föreningar och näringsliv på Koster.

Lokal

Kulturhuset Skagerack, Badhusgatan 10, 452 30 Strömstad

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Rekommenderade events
Genvägar
Upptäck mer