skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Andra event från arrangören
Laddar...
 
 
Genvägar
Laddar...
 
 
Andra events i samma kategori
Laddar...
 
 
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Lilla Klubben: Efva Lilja

Eventet är avslutat

Lilla Klubben: Efva Lilja

Från 120,00 SEK

Plats

Datum

15 feb 2024 18:00 - 19:30

Beskrivning

I drygt 40 år har Efva Lilja arbetat som koreograf. Hon har dessutom varit rektor för Dans- och cirkushögskolan och är verksam som författare. Hennes senaste bok, Att leva i och genom dans, är en exposé över svensk dans­konst från 1980 till 2020. Vad har hon levt, upplevt och bevittnat under dessa år? Hur var nuet i mitten av 1980-talet? Och hur är vårt nu idag? Med sina breda och djupa erfarenheter från alla nivåer av dansfältet kan vi inte tänka oss någon bättre lämpad gäst än Efva Lilja för ett samtal om samtidens danshistoria!

Efva Liljas verk har visats i ett fyrtiotal länder och omskrivits som vackra, poetiska, kontroversiella och banbrytande. Några av de mest hyllade har producerats för konstinstitutioner som Centre Georges Pompidou i Paris, Moderna Museet i Stockholm, Baltic Art Center i Visby och Guggenheimmuseet i Bilbao. Hon är också mycket uppskattad för sina scenkonstnärliga verk, experimentella platsspecifika verk och forskningsbaserade arbeten i gallerier och på alternativa platser.

Insläpp från 17.45, programmet börjar kl. 18.

Om vårens Lilla Klubben föredragserie: Hur syns nuet i danskonsten? Hur förhåller vi oss till det som sker i vår samtid? Och vad kommer det att stå i framtidens historieböcker om vår tid? Under våren 2024 ägnar vi Lilla Klubben åt samtida svensk danshistoria. Med tre gäster sätter vi ljuset på nuet – och på de senaste decennierna i svensk dans, det vill säga det som är på väg att omvandlas till historia.

Bistro Rolf de Maré är öppet och det går bra att ta med dryck därifrån till Lilla Klubben.

fotograf: Håkan Larsson

Arrangör

Dansmuseet är ett världsunikt museum för dans och rörelse. Välkommen in bland kostymer, masker, bildkonst, grafisk form, dekor, skandaler, uppror och banbrytande idéer. Har du inte upptäckt oss än? Välkommen hit!

Lokal

Dansmuseet, Drottninggatan 17, 111 51 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer