Event inställt

Lilla Edets fotoklubb ger sina bästa tips

Gratis

Plats

Datum

25 mar 2020 18:30 - 19:30

Beskrivning

Lilla Edets fotoklubb ger sina bästa tips - konsten bakom en snygg bild

Tre medlemmar i Lilla Edets fotoklubb visar utvalda fotografier och du får reda på historien och tekniken bakom bilderna. Bilderna utgår från olika teman, till exempel natur, gatufoto, teknik och sport.

Föreningen arbetar nu med modern digital fototeknik och efterbehandling med olika digitala redigeringsprogram. På deras träffar tittar de på varandras bilder och lär sig och inspireras av varandras bilder. Föreningen håller också kurser i olika tekniker samt föredrag av besökande fotografer.

Lilla Edets fotoklubb riktar sig till alla som är intresserade av foto och bilder och alla typer av kameror duger, numera till och med många mobiltelefonkameror. En viktig del av verksamheten är att ge tillfälle till fördjupade samtal om bilder och fotografering och att utveckla bildseendet.

Lilla Edets fotoklubb är en förening med gamla anor och med bilden i centrum. Föreningen har funnits i Lilla Edet sedan 1976 och flera medlemmar har varit med sedan starten.

Idag har föreningen cirka 40 medlemmar och verksamheten omfattar numera endast digital fotografering och bildbehandling.

Det är också Lilla Edets fotoklubb som producerar en årlig kalender baserad på gamla fotografier från Lilla Edets utomhus- och inomhusmiljöer.

Ett resultat av föreningens verksamhet är den fristående gruppen Gamla Edet-bilder och några medlemmar från Lilla Edets fotoklubb är med i den. Lilla Edets fotoklubb har sitt fokus på fototeknik och gruppen Gamla Edet-bilder har sitt på bildhistoria. Den senare erhöll kommunens Kulturpris 2012 för sitt uppskattade arbete.

Den som delar föreningens passion för bilden som konstnärligt uttryck är varmt välkommen att bli medlem. Länk till föreningens hemsida: http://www.lillaedetsfotoklubb.se/

Arrangör

Lokal

Folkets Hus i Lilla Edet Folkets Hus i Lilla Edet, Göteborgsvägen 63, 463 31 Lilla Edet

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.