skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

LIKA/OLIKA/UNIKA

Eventet är avslutat

LIKA/OLIKA/UNIKA

Från Gratis

Plats

Flera tidpunkter

5 november 2023 - 3 december 2023
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer

Beskrivning

LIKA/OLIKA/UNIKA

En fotoföreställning på Dieselverkstaden som utmanar uppfattningar och invanda beteenden!

Ovana och mänskliga möten får oss att växa som individer. Det menar fotografduon Peter Anand Ullberg och Sebastian Ullberg som står bakom den tankeväckande fotoföreställningen "LIKA/OLIKA/UNIKA".

Med fotoföreställningen hoppas Peter och Sebastian kunna skapa reflektioner hos besökarna kring hur våra olikheter kan berika oss i vardagen och få oss att inse hur lika vi ändå är i de flesta avseenden.

Fotoföreställningen är resultatet av tre års mänskliga möten på Hajdes, ett socialterapeutiskt bykollektiv på Gotland, där människor med funktionsvariationer lever, bor och arbetar.

Fotoföreställningen är en unik kombination av fotografier, lyrik och improvisationsteater, Spektro Playbackteater, som utvidgar och ger berättelsen nya djup och perspektiv. Utställningens frågeställningar stärks genom denna förening av konstformer och skapar en enastående konstnärlig upplevelse.

Många av oss vet att olikheter kan stärka helheten, oavsett om det är inom företaget eller fotbollslaget. Vi pratar ofta om inkludering, men är det bara läpparnas bekännelse? Ärligt talat, kan de flesta av oss ärligt säga att vi föredrar olikheter framför likheter i våra vardagsliv? Tycker vi verkligen om mångfald? Om så är fallet borde vi visa det oftare i handling. Finns det risker med det?

Fotoutställningen pågår från 5 nov till 3 dec. 

Vernissage och Playback föreställningar den 5 nov. Fotoföreställning och Playbackteater den 15 nov, 23 nov, 3 dec.

För övriga utställningstider Öppettider och hitta hit | Nacka kommun

Fritt inträde!

Varmt välkommen!


Margit Ingwall, socionom och tidigare kommunikationschef på Fotografiska, kommenterar:

”Lika/Olika/Unika är ett projekt som under tre år fångat livet på Hajdes på Gotland för människor som i flera sammanhang lever i utanförskap. En underbar och inkluderande plats som fungerar som inspiration när det gäller hur vi ser på våra medmänniskor. Vi som alla är lika olika och unika.

Förutom utställningens vackra bilder och texter som far Peter och son Sebastian Ullberg tagit och skrivit, har de funnit ett koncept som känns lika nydanande som viktigt. Nämligen att till utställningen lägga spontanteater. Detta innebär att besökarna går runt och tar del av bilderna och texterna för att sedan interagera med skådespelare. De som från en scen spelar upp de känslor, associationer och upplevelser som besökarna bes beskriva att de upplevt när de betraktat verken.

Från passiva besökare, till betraktare - till medskapare av teater för det goda samtalet. En så enkel process som gör så stor skillnad vad gäller att skapa inkludering genom innerligt känd inlevelse. 

Ett slag för humanismen som idag behöver allt stöd den kan få.


Ett stort tack till Nacka Kommun för er motivering och ert generösa bidrag genom Det Stora Kulturstödet. Stor tack till SICKLA som generöst bidragit med sitt stöd.


Arrangör

Lokal

Kulturhuset Dieselverkstaden, Marcusplatsen 17, 131 54 Nacka

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer