Lights in Alingsås 2022

Lights in Alingsås 2022

Biljetter från Gratis

Plats

Flera tidpunkter

1 oktober 2022 - 6 november 2022

Beskrivning

Lights in Alingsås är ett evenemang där åtta internationella ljusdesigners tillsammans med 45 internationella ljusdesignstudenter får i uppdrag att belysa urbana stadsmiljöer och skapa ljusinstallationer i en veckolång workshop. Workshopen avslutas med invigning av installationerna som kan ses i hela fem veckor.

Arrangör

Ett unikt ljusdesignevenemang i centrala Alingsås.

Den 30 september invigs den tjugotredje upplagan av Lights in Alingsås. Temat i år är "Only One Earth. 7.9 Billion reflections".

När ljus reflekteras så kommer det att sprida sig, ändra kurs eller brytas. Likaså om en tanke utsätts för reflektion så kommer det att generera nya idéer, drömmar och insikter. Lights in Alingsås vill i år rikta ljuset på möjligheterna som finns i 7,9 miljarder människors reflektioner. Ett tema som låter var och en tolka det på sitt sätt och som lämnar utrymme för det oväntade. För vem vet var ljuset eller tankarna färdas när det ges möjlighet för reflektioner.

Årets slinga är ca 3 km och består av sex ljusinstallationer i centrala Alingsås med start i Åmanska Parken. Därifrån startar även de guidade turerna. Det kommer även att finnas ett antal extra installationer och överraskningar att upptäcka längs vägen.

Varmt välkommen 30 september - 6 november, 2022!


Lokal

Åmanska parken Åmanska parken, Bryggaregatan 2, 441 30 Alingsås

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.