Hoppa till huvudinnehåll
Event avslutat - Missade du detta event? Kolla in dessa andra events som kommer snart. För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.

Återbesök evenemang

Laddar...

 
 

Laddar...

 
 

Populära events

Laddar...

 
 

Närliggande evenemang

LIFECAST & SILIKONMASK ANSIKTE - 8 dagars FX Makeup Bootcamp

Event inställt

LIFECAST & SILIKONMASK ANSIKTE - 8 dagars FX Makeup Bootcamp

Från 3.500,00 SEK

Plats

Flera tidpunkter

22 september 2024
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

Ny spännande kurs i lifecasting och skapande av silikonmasker för ansiktet! Under denna 8-dagars utbildning och bootcamp i FX Makeup lär du dig hur man gör en lifecast, dvs avgjutning av ditt ansikte i gips. På din lifecast designar och skulpterar du sedan en fantasifull karaktär i lera som kommer att passa perfekt till ditt ansikte. När skulpturen är klar, gjuter vi en form i silikon, skapar en gipskappa. När din form är klar är det dags att mäta, blanda, färga och gjuta din slutgiltiga mask i silikon. När silikonmasken är gjuten och redo är det dags att måla masken med airbrush och handmålning. Den färdiga masken appliceras sedan på ditt ansikte och du färdigställer din karaktär med makeup och avslutar med en enklare fotografering av din karaktär. Färgade linser finns till salu i vår webbshop (https://helsinglight.se) om du önskar det till din karaktär. 

Denna utbildning i skapande av silikonmasker, ledd av den erfarna FX Makeup-artisten och konstnären Petra Shara Stoor. Kursen erbjudes undervisning på svenska, engelska och finska efter behov, så att du kan delta på det språk som passar dig bäst. Vi rekommenderar en lägsta ålder på 18 år för att få ut det mesta av denna lärorika och intensiva 8-dagars bootcamp och ta ditt FX Makeup-skapande till nästa nivå!

Helsinglight FX Academy tillhandahåller allt material och verktyg som behövs för att skapa en lifecast och silikonmask, så det enda du behöver ta med dig är din passion för FX-makeup och skapande. Det finns begränsat antal platser så boka din plats nu genom att betala en deposition (anmälningsavgift).  Följ med oss på denna oförglömliga och kreativa utbildning på Helsinglight FX Academy - din makeupskola för FX makeup, masker och specialeffekter!

Kursbeskrivning

Kursen inkluderar lifecasting av ditt ansikte med alginat och gips, skulptering av mask i lera, gjutning av form i silikon med gipskappa, silikongjutning av mask, airbrush, handmålning, applicering och makeup. Kursen avslutas med en enklare fotografering av den karaktär du skapat.

 • Design och moodboards av den mask du vill skapa
 • Grundläggande teori om olika material, verktyg och tekniker under kursens gång
 • Lifecast - avgjutning av ditt ansikte i gips
 • Skulptering av maskdesign i lera och olika tekniker
 • Formgjutning I silikon och gipskappa
 • Silikongjutning av mask
 • Reparation och problemlösning mask
 • Airbrush och handmålning av mask
 • Färdigställande av mask
 • Applicering av mask, makeup och fotografering av karaktär
 • Vi arbetar enbart med högkvalitativa FX Makeup produkter, utrustning, verktyg och material
 • Allt material, utrustning och verktyg som behövs under kursen för att skapa en lifecast och grundläggande silikonmask ingår (extra dekorationsmaterial, hår, effektlinser mm ingår ej. Linser finns att köpas i vår shop)

1. Lifecasting av ditt ansikte, gips

Vi börjar med att gjuta av ditt ansikte, med hjälp av en teknik där vi använder oss av alginat och gips. På detta sätt får du en modell av ditt ansikte så att din mask kommer att passa perfekt.

2.Design och skapande av mask i lera

Vi börjar med att hitta rätt design och känsla för din karaktär och mask genom att använda inspirationsbilder, moodboards och skisser. Nästa steg är att lära dig olika tekniker för att skulptera fram din karaktär i lera så att du utifrån den kan tillverka en design för att skapa en mask i silikon.

2. Formgjutning med silikon och gipskappa 

Under denna del av kursen lär du dig konsten att designa och skapa en form i silikon med gipskappa som fångar din maskdesign. Du lär dig hur man designar och gjuter en form, samt öppning av formen, rengöring och förberedelse inför silikongjutning av masken.

3. Silikongjutning, airbrush och målning av mask, samt slutfotografering

Vid detta steg i silikonmaskkursen kommer du att förbereda din form för silikongjutning. Du kommer lära dig konsten att arbeta med silikon anpassat för specialeffekter, hur man blandar och färgar silikon samt hur man gör för att gjuta silikonmask i en silikonform. När silikonet har härdat är det dags att öppna formen och ta ut din silikonmask, rengöra form och mask, ev reparera masken och åtgärda luftbubblor mm. Nästa steg är att lära sig handmålning av mask och prova på olika airbrush-tekniker. Kursen avslutas med slutfotografering av din karaktär och mask du skapat.

Vem riktar sig denna FX Makeup kurs i skapande av silikonmasker till?

Denna kurs är ett tillfälle du inte vill missa, oavsett om du redan arbetar som professionell maskör inom branschen och vill lära dig mer, eller om du är nybörjare och söker en väg in i en ny karriär inom FX-makeup, masktillverkning och attribut. Detta är också en utmärkt kurs för nybörjare och hobbykonstnärer, allt från filmnördar, tatuerare, lajvare, maskörer och mer. Du kommer att lära dig av erfarna FX-artister och arbeta med högkvalitativa material som används av topp-FX-artister runt om i världen. Dessutom kommer du att nätverka och knyta kontakter med likasinnade personer och konstnärer i branschen. Som den enda makeupskolan i Sverige och övriga Skandinavien som erbjuder utbildning i skapande av silikonmasker, är vi en unik makeupskola som kommer att ge dig en lärorik erfarenhet och upplevelse du sent kommer att glömma!

Denna intensiva och utbildande 8-dagars kurs i silikonmasktillverkning är en möjlighet för dig att bygga upp din portfolio och utveckla dina kunskaper inom flera områden. Du kommer att förbättra dina design- och skulpteringsförmågor, samt få en god förståelse för hur formgjutning fungerar och hur man arbetar med silikon som material. Kursen innehåller både teori och praktiskt arbete. Du kommer att vara rikare i kunskap, erfarenhet och hitta nya vänner för livet!

Kurspris och deposition (anmälningsavgift):

Kurspriset inkluderar alla material och verktyg du behöver för att göra en lifecast, samt silikonmask från start till mål. När du betalar en deposition reserverar du din plats och denna summa räknas som en del av det totala kurspriset. Du behöver betala resten av kursavgiften senast två veckor innan kursen börjar. Om du behöver avboka kursen, accepteras detta endast om du kan visa upp ett läkarintyg.

Depositioner är inte återbetalningsbara på grund av kostnaden för materialet och alla förberedelser vi har inför kursen. Om du behöver avboka din plats hjälper vi dig dock att boka en ny plats på en framtida kurs. Om vi tvingas ställa in kursen kommer full återbetalning att ske.

Vart finns vi?

Helsinglight
Vattlång 114
SE-82991 Ilsbo
Nordanstig (Ca 20 minuter ifrån Hudiksvall)

Hur reser man till oss?

Vi finns belägna i Vattlång, i Nordanstigs kommun som finns ca 20 minuter från Hudiksvall och ca 1 h från Sundsvall. (Eller ca 3 h norr om Stockholm). Det går bussar och tåg till Hudiksvall och anslutande lokala bussar från Hudiksvall till Vattlång. Det är även smidigt om du har egen bil eller vill hyra bil under din vistelse här. Om du har frågor eller behöver hjälp med resplaneringen hjälper vi dig mer än gärna.

Hitta oss på Google Maps

Boende under kursen

Bo på Helsinglight i enklare rum som delas med andra (likt vandrarhem). För mer information om priser och boka boende i samband med kursen maila hello@helsinglight.com.

Arrangör

Helsinglight FX Academy - Din makeupskola för att lära dig FX makeup och specialeffekter


På Helsinglight FX Makeup Academy i vackra Hälsingland lär du dig skapa allt från läskiga zombier till fantasifulla silikonmasker och FX-prosthetics. Vår makeupskola erbjuder korta kurser, intensiva bootcamps och längre utbildningar i SFX makeup, masker och specialeffekter. I vår shop hittar du kvalitativa FX produkter för att fortsätta skapa med FX Makeup på egen hand.

Våra lärorika utbildningar i specialeffekter passar både nybörjare och erfarna makeupartister, cosplayers, lajvare och filmnördar mm. Vi erbjuder kurser på svenska, engelska och finska och är den enda makeupskolan i Sverige som erbjuder en unik utbildning i att skapa helmasker i silikon och vårt kursutbud utökas kontinuerligt. 

Boka din plats nu på någon av våra kurser och lär dig mer om att skapa läskiga monster och magiska varelser med FX makeup på Helsinglight!

Du kan även besöka vår FX Shop på helsinglight.se

Lokal

Helsinglight, Vattlång 114, 829 91 Ilsbo

Headliners

Petra Shara Stoor
FX Artist

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer