Lettering Workshop - Cirkas butik & Café (4h)

Stundarsvägen 5, 65450 Solf
3 aug 2020 17:30 - 21:30
Biljetter 1.100,00 SEK
Biljetter 1.100,00 SEK

En midsommarkvälls dröm blir det att få träffas i kreativ gemenskap och rita bokstavsformer ihop!

Lettering Workshop är en inspirerande, rolig och avkopplande kurs där du får tips och tricks hur du kan rita dekorativa bokstäver och ord. Du kanske vill skapa egen letteringdesign till vykort eller posters, rita en egen logotyp, få inspiration till dina layouts i bullet journal eller motiv till din scrapbooking. Eller så kanske du vill upptäcka en ny sommarhobby? Lettering är perfekt för sommarlovet och semestern eftersom du bara behöver en pennstump och en papperslapp för att börja! Smyg fram en servett att rita på efter middagen, ta fram anteckningshäftet då du sitter framför brasan på sommarstugan, skissa på ett räkningskuvert med morgonkaffekoppen vid köksbordet innan alla andra vaknat, hitta ett kvitto i fickan och skissa medan du är på stranden. För att inte tala om hur mycket bokstäver du hinner rita om det regnar!

På engelska heter konstformen “lettering”, på svenska bokstavsillustration eller bokstavskonst.

Är du nybörjare på lettering är du varmt välkommen, detta är en grundkurs, men även om du redan är en aktiv letteringutövare får du nya bokstavsstilar att upptäcka och öva. Fokus kommer att ligga på själva ritandet, jag presenterar roliga övningar där du stegvis får utveckla din lettering, från enkla bokstavsskisser till citat-illustrationer.

Några av utmaningarna du kommer få är att rita en bokstav på så många sätt du kan, rita olika stilar och bokstavsformer, utforska bokstavsanatomi, rita ditt namn och mera!

Kursen går på svenska, men vi hjälps även åt på andra språk om det behövs!

Biljettpriset är 1100kr (~110€). Allt material du behöver för kursen och kaffe/te med tilltugg ingår i biljetten. Endast ett begränsat antal på 10 biljetter finns.

Reservation: skulle det vara så att nya restriktioner införs till sommaren och kurserna inte kan genomföras så återbetalas biljetten, (minus Billettos hanteringsavgift på ca 100kr/~10€).


Vi kommer att hålla kursen hos härliga Cirka butik&kafé vid Stundars och vill du ha något matigare att äta under kvällen kan du köpa det i kaféet.

Jag som leder workshopen heter Sofie Björkgren-Näse. Jag frilansar som lettering designer / bokstavsillustratör och håller workshops med egna företaget Fia Lotta Jansson Design. www.fialottajansson.com

Notera:
I biljettpriset ingår 25% moms.
Minimiantal deltagare för att kursen ska bli av är 6 personer.

Eventet är avslutat

Lettering Workshop - Cirkas butik & Café (4h)

Visa detaljer
Vill du gå på fler events?

Registrera dig för att få handplockade events direkt till din mail.