Lettering Workshop (4h) grundkurs Umeå (specialevent)

22 feb 2018 17:30 - 21:30

Linda Blåfors Carlsson Studio, Kungsgatan 49, 903 26 Umeå


Under en LETTERING WORKSHOP ritar vi bokstäver och ord. Du kanske behöver en logo, ett personligt visitkort eller en blogg-banner, du vill kanske skapa en egen print för din vardagsrumsvägg (eller för köket eller sovrummet), eller designa egna födelsedagskort med namnet på jubilaren snyggt skrivet. Eller så kanske du helt enkelt vill få testa på att skapa vanliga och ovanliga bokstäver med penna.

Vare sig du är nybörjare, ritar i hobbysyfte, är grafisk formgivare, illustratör eller jobbar med typografi får du användbara tips och massor med inspiration till hur du skapar bokstavsformer och design av ordbilder.


På engelska heter konstformen “lettering”, på svenska textning eller bokstavsillustration.

Under workshopen går vi bl.a. igenom:
- material och verktyg
- bokstavsanatomi
- olika sätt att samla inspiration
- olika metoder att skapa en design


Men fokus kommer att ligga på själva textningen och ritandet. Jag presenterar roliga övningar där du stegvis får utveckla din textning, från enkla bokstavsskisser till citat-
illustrationer.

Några av utmaningarna ni kommer att få:
- rita en bokstav på så många sätt du kan
- rita olika stilar och typsnitt
- rita ord i en figur
- rita ditt namn
- utveckla eget projekt

Material och lätt fika ingår. Ta gärna med matsäck, vi har en ca 20 min matpaus.

Jag som leder workshopen heter Sofie Björkgren-Näse. Jag frilansar som lettering artist / bokstavsillustratör med egna företaget Fia Lotta Jansson Design. www.fialottajansson.com

Denna Lettering Workshop är ett samarbete med Illustratörcentrum region nord och Linda Blåfors Carlsson. Är du medlem i Illustratörcentrum får du subventionerat biljettpris.


Notera:
I biljettpriset ingår 25% moms.