Lettering Workshop (4,5h) - blyertsskisser och brush lettering, Kronoby

10 aug 2018 16:30 - 21:00

Torgare Prästgård, Torgarevägen 22, 68500 Kronoby

Välkommen med på en Lettering Workshop med både blyertsskissande och brush lettering fredag 10 augusti vid Torgare Prästgård, kl. 17.30-22.00. Vi kommer att rita med klassisk blyertspenna, skissa grundläggande skelettbokstäver och lägga till streck och krumelurer för att skapa ett spännande och snyggt utryck. Vi kommer även att använda Pentel Fude Touch, en av mina absoluta favoritpennor, en sofistikerad brush pen som ger ett stiligt och läckert uttryck med kalligrafieffekt. Ingen tidigare erfarenhet krävs, nybörjare varmt välkomna! Har du gått grundkurs och fortsättningskurs tidigare får du nya tips och trix på denna kurs, även pennan är ny, det är första gången jag använder den på en lettering workshop.

Bokstavsstilarna vi ritar är perfekta då du vill skapa egna vykort, skriva i minnesböcker eller bulletjournals, designa namntavlor eller bara öva upp ritmusklerna för att njuta av att handrita bokstäver och text. (De stilar vi använder ser du på bild på detta FB-event, dela gärna så vi blir så många som möjligt!)

Vi skulle hålla till på fantastiska Torgare prästgård (www.torgare.fi) kl.17.30-22.

Priset är 1200kr (~120€) och i det ingår material: blyertspenna, sudd, pigment liner och Pentel Fude Touch Sign Pen, samt papper. Kaffe/te och dopp från Sonjas café ingår också i biljetten (café är öppet fram till kl.22 samma kväll)!

Om du vill ha något matigare att äta under kvällen kan du ta med egen matsäck!


Jag som leder workshopen heter Sofie Björkgren-Näse. Jag jobbar som lettering artist / bokstavsillustratör på Rithuset, Stockholm och håller föredrag och workshops med egna företaget Fia Lotta Jansson Design. www.fialottajansson.com

Notera:
Maxantal platser är 15, minimiantal för att köra kursen är 6 deltagare.
Biljettpriset inkluderar 25% moms, samt hanteringsavgift.

Biljett

Stängd