skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Les Big Byrd w/ Ufo Över Lappland

Eventet är avslutat

Les Big Byrd w/ Ufo Över Lappland

Från 180,00 SEK

Plats

Datum

9 nov 2018 21:00 - 23:00

Beskrivning

Make it Sound presenterar Les Big Byrd i Umeå

Dörrar öppnar 17.00 Det blir Omnipollo Guest Bar, popcorn på borden och Dj

På scen 21.00

Stockholmskvartetten Les Big Byrd har under de senaste åren introducerat sig på allvar. Kvalitativa spår har avlöst varandra under en längre tid, och nu är album nummer två på ingång. Det kommande givet 'Iran Iraq IKEA' släpps 12 oktober och är en skimrande, modig och ambitiös samling låtar där Åhlund, Johanssons och de andra medlemmarnas många influenser samlas och formas till något nytt. I höst åker Les Big Byrd på turné, med stopp i både Sverige och Danmark. Biljetterna är släppta i detta nu via Luger.se.

Les Big Byrd är Joakim Åhlund, Frans Johansson, Martin "Konie" Ehrencrona och Nino Keller och den 12 oktober anländer deras andra album Iran Iraq IKEA, uppföljaren till det hyllade debutalbumet They Worshipped Cats från 2014 och de två följande EP-släppen Stockholm Death Star och Liquid Sky året därpå. 



Precis som Les Big Byrd självt är bandets andra album sprunget ur frustration. Under de initiala inspelningarna deltog både hyllade producenten Pete Kember (MGMT) och multi-instrumentalisten/producenten Anton Newcombe (The Brian Jonestown Massacre), men samarbetet skördade inte den frukt man hoppats på. Efter en turbulent tid i studion, där det lustfyllda arbetet med att skapa en ny skivan i stället ersatts av dålig energi, kände samtliga medlemmar att det var dags att ta en paus och arbetet med att spela in skivan lades på is ett tag.



”Det som varit menat att vara något lustfyllt och inspirerande hade istället blivit förknippat med tjafs och dålig energi och jag tappade sugen för hela grejen helt enkelt. Det var först ett bra tag senare jag kunde gå tillbaka närma mig materialet igen och insåg att det fanns ett riktigt bra album någonstans där ändå” säger Jocke Åhlund.



Bandet tillbringade stora delar av 2017 med att återskapa låtarna som de själva ville ha dem, spela in mycket av materialet på nytt och i slutändan blev både Kember och Newcombes bidrag väldigt små och Åhlund återtog rollen som producent. Resultatet av denna turbulenta process blev ”Iran Iraq IKEA” – en skimrande, modig och ambitiös samling där Åhlund, Johanssons och de andra medlemmarnas många influenser sammansmält till något nytt som rör sig framåt och uppåt med en känsla av frihet. Här har de personliga texterna fått ta utrymme – med klassiska ämnen som kärlek, ånger och misslyckande i centrum. Öppningsspåret ”Geräusche” har fått sitt namn från det tyska ordet för oljud, men är i själva verket ett luftigt, skimrande krautrocknummer med atmosfärisk stämsång över ett drivande motorik-trumbeat. ”Eon” är ett annat spår med samma klockrena melodikänsla och drivande trummor nästan närmar sig electropop. 



”Iran Iraq IKEA” visar upp en grupp som med flera decennier av kombinerad erfarenhet är fria att återuppfinna sig själva samtidigt som de kan bygga vidare på de sound de alltid älskat. Albumet släpps den 12 oktober och i höst åker bandet ut på en turné, som stannar till i både Sverige och Danmar
Visa mer



Ufo Över Lappland
Monoton episk spacerock från Umeå som precis släppt sitt andra album på tyska Sulatron Records. 

Studentpris endast med giltigt studentleg! (visa biljett i entrén tillsammans med giltigt studentleg)

Arrangör

UÅ METAL | EST. 2019

Lokal

Droskan Droskan, Storgatan 60, 903 30 Umeå

Vanliga frågor

  • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

    Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

  • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

    Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

  • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

    Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

  • Var hittar jag länken till ett online-event?

    Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

  • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

    Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer