Leo Krepper, elgitarr

6 mar 2019 20:30 - 21:30

Kungasalen, Kungl. Musikhögskolan, Valhallavägen 105, 115 51 Stockholm

Examenskonsert, kandidat jazz

Leo Krepper startade sitt musikaliska äventyr som sjuåring med att spela blues och skriva poplåtar. På Södra Latins gymnasium utvecklade han sin passion på gitarren och för jazz, vilket ledde honom vidare till KMH.

Under åren har Leo utvecklat en stort intresse för komposition och det har blivit ett stort fokus i hans musicerande. Han är idag bandledare för flera olika konstellationer och är en genreöverskridande musiker. Denna gång har han valt att slå på stort och tagit med sig inte mindre än tjugoen musiker för att framföra sina fräschaste stycken.

Leos examenskonsert är ett äventyr där vi får ta del av pampiga brasspartier och känslosamma stråkar. Musiken beskriver naturlandskap, spänning, ensamhet och romans. Elektroniskt kombineras med akustiskt, och gitarrtoner flödar i improvisationer medan jagande trummor pulserar.

Leos musik är inspirerad av nutida filmmusik. Kompositörer som Hans Zimmer och Nicholas Hooper (Inception/Harry Potter) är två som tål att nämnas. 
Som både bandledare och sologitarrist så tar Leo med oss på en intim och trevlig kväll. Med hjälp av sin gitarr, sina kompositioner och medmusiker, beskriver han sina djupaste tankar och känslor.

Komp:
Malte Bergman Byström – elbas
Noa Svensson – trummor
Oskar Nilsson – gitarr
Sammy Hsia – percussion
Manne Skafvenstedt – piano

Trumpet:
Björn atle Anfinsen
Erik Tengholm
Isak Åberg
Gustav Blomberg

Trombon:
Agnes Darelid
Simon Skogh
Hampus Adami
Lars Ullberg

Stråk:
Klara Bond – violin
Johanna Moréus – violin
Elvira Göransson – cello
Joel Hulander – kontrabas