skip to main content

Lena Junhoff - Primadonnan från Hisingen

Nyligen tillagt

Lena Junhoff - Primadonnan från Hisingen

Från 120,00 SEK

Plats

Datum

4 jun 2024 20:00 - 23:00

Beskrivning

Lena Junhoff

Vid 16 års ålder fick hon sitt första arbete som sångerska hos Borås polisorkester. I Göteborg umgicks hon i kretsarna kring inneklubben Cue Club, med bland andra Hep Stars, och hon arbetade som schlagersångerska. Hon skivdebuterade 1966 under namnet Adah Helene, och spelade på amerikanska militärbaser i Tyskland. År 1967 uppträdde hon tillsammans med Heps Stars i tysk TV, i ett underhållningsprogram när färg-TVintroducerades, programmet sågs av 82 miljoner personer. Under namnet Margaret Lee lanserades hon i England.

År 1970 kontaktades hon av Duke Ellington för att vara sångerska under en Europaturné. De blev ett par och hon följde med till New York efter turnén där hon under några månader sjöng med honom på Rainbow Room, men tvingades att åka hem efter en sjukdom, och även förhållandet upplöstes. Hon firtsatte sin karriär i Sverige och sjöng i orkestrar, hon spelade bland annat in skivan Bordellmammans dotter med ekivoka låtar av Johnny Bode och en av hennes singlar hamnade på svensktoppen.

År 2014 skulle journalisten Bo Sjökvistgöra en dokumentär om Johnny Bode och sökte därför upp Lena Junoff för en intervju. Hon berättade då anekdoter ur sitt liv och Bo Sjökvist valde istället att göra en berättelse om hennes liv. I många av anekdoterna ingick mat som en del av berättelsen eller när den berättades, så han ville ha med recepten. Han kontaktade serietecknaren Pontus Lundkvist och de gjorde boken Lena Junoff - Primadonnan från Hisingen, ett seriealbum med Lena Junoff berättelser och recept.

Linus Kuhlin skrev boken För bra för att vara sann om hennes liv och karriär, som gavs ut i samband med att hon fyllde 80 år. Han noterade att trots sin frispråkighet så lämnade hon stora luckor när hon berättade om sitt liv och sin karriär.

Kanske kan hon fylla några av dessa luckor när hon kommer till UtopiaJazz tisdagen den 4:e juni. Eventuellt får vi höra om hennes möten med Rod Stewart, Chuck Berry, David Bowies frisyr, Lill-Babs Västtyske manager och Elvisgiget som aldrig blev av…kanske kan vi även få oss ett och annat spännande matrecept till livs.

Lena Junhoff - sång & anekdoter

John Holmström - piano

Mårten Magnefors

Donovan von Martens - bas

Entré 120:-

Student 60:-

För bordsbokning:

www.utopiajazz.com

Arrangör

Välkomna till utopia jazz

En plats som ska kännas hemtrevlig och folklig. ett ställe där säsongsbetonad mat trängs med skön musik. ett ställe för dig som vill ta en anspråkslös pilsner såväl som för dig som vill njuta en riktigt god middag. utopia jazz vill ständigt vara i rörelse och erbjuda nya spännande smaker och upplevelser, men alltid i troget sällskap av fin jazz, live eller i högtalarna.

Lokal

Utopia Jazz, Karl Johansgatan 6, 414 59 Göteborg

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Närliggande evenemang
Evenemang från samma kategori
Liknande upplevelser
Återbesök evenemang
Upptäck mer