Ledardagen - Kristianstad Österlen Airport

14 maj 2018 11:30 - 17:30

Kristianstad Österlen Airport väg19, 297 92 Everöd, 297 92 Everöd

Tillsammans med våra partners Sparbanken Skåne, PwC, Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad, Högskolan Kristianstad och Albatross 88 bjuder Stiftelsen Destination Kristianstad Österlen in till Ledardagen den 14 maj 2018, på Kristianstad Österlen Airport.

En dynamisk och osäker värld, med stora möjligheter för vår region

Vår region befinner sig i en dynamisk del av Skandinavien. Vi är små som enskilda aktörer men vi kan åstadkomma stora saker om vi förenar våra krafter. En av de stora utmaningarna för oss är dock att en stor del av dynamiken i många branscher äger rum i storstadsområden ofta i andra länder. Att hitta vägar att följa – och kanske också delta i - vad som händer där är en viktig fråga för oss. En annan utmaning är att förstå vilka krafter som förändrar kundernas behov och efterfrågan i dagens värld.

Vad kan ledare och andra göra? Hur kan vi på navigera för att dra nytta av tidens drivkrafter och hantera osäkerheten på bästa sätt? Vilka utmaningar är värdefulla för oss känna till och fördjupa oss i med gemensamma krafter? Vilka lokala fördelar sitter vi på? Hur kan vi paketera dessa på ett optimalt sätt för att skapa fler värden och ökad tillväxt i sam- och framtiden?

Ledardagen är ett startskott på vad vi vill ska vara en samlad kraft i hur vi arbetar tillsammans med frågor som är av stor betydelse för oss i norra och östra Skåne. Vi vill under Ledardagen ge möjlighet till inspiration och motivation samt att skapa en plattform som gynnar tillväxt och värdeskapande I vår region. Ledardagen kommer vara ett årligen återkommande event och däremellan bjuds ni in vid ytterligare tillfällen under året.

Programpunkter

11:30 Registrering samt mingellunch

-”Trender och inriktningar i vår omvärld. Hur kan en mindre region hävda sig i en allt mer global marknad?”

o Föredragshållare; Anders Nissen, VD för börsnoterade bolaget Pandox

-”Man behöver inte vara ett onlinebolag för att digitaliseringen ska påverka företaget”

o Föredragshållare; Gustav Radell, Marknadschef Google

-”Unga, Nyskapande, utmanande, kaxiga ledare/entreprenörer öppnardörren för framtidens ledarskap”

o Föredragshållare; Suad Ali som bl a blev utsedd till Årets opinionsbildare av Veckans Affärer 2016

Moderator är Rasmus Troedsson, skådespelare och kommunikatör.

Biljett

Stängd