Läsningar: Poesi och prosa med Asta Olivia Nordenhof, Jonas Brun, Elise Karlsson, Adam Westman och Helena Granström.

Stigbergstorget 8, 414 63 Göteborg
9 okt 2021 21:20 - 23:20
Superarrangör
Biljetter Gratis
Biljetter Gratis

Föreningen Textival presenterar - Textival Litteraturfestival 2021 - Var i helvete är mina pengar?

Plats: Oceanen, Stigbergstorget

Datum: 9 oktober

Tid: 21.20

Var i helvete är mina pengar? Textival Litteraturfestival 7-10 oktober 2021 undersöker litteraturens relation till, och samtida gestaltningar av, arbete i vid bemärkelse. Programmet består utav fyra dagar fyllda med samtal, läsningar, performance, konst och musik med författare, poeter, kulturskribenter, konstnärer och artister från Sverige, Norge, Danmark och Tyskland.

_______

21:20- 22:00 Textival Litteraturfestival - Läsningar: Poesi och prosa

Asta Olivia Nordenhof, Penge på lommen (2020) Jonas Brun, Omsorg (2019) Elise Karlsson, Gränsen (2018) / Klass(2017), Adam Westman, Taberg (2019), Helena Granström, Betydelsen av kärlek (2020), Marie Norin, 11.05.05-14.10.17: dikter (2015)

Den danska författaren Asta Olivia Nordenhof läser sin högaktuella roman Penge på lommen (2020), en i serien av sju böcker som ska handla om branden på färjan Scandinavian Star 1990. Med skissens estetik skildras en destruktiv relation och historien kring färjan Scandinavian Star, och den brand som i april 1990 skulle ända 159 personers liv. Allt med anledning av pengar. Jonas Brun läser ur sin senaste diktsamling Omsorg som växlar mellan byrokratiska ordlistor och miniatyrnoveller i diktform. Det handlar om omsorgen i vardagen, när den blomstrar, överraskar, spricker och när den bara lämnat sorg kvar.  Elise Karlssons läser ur sin senaste roman Gränsen (2018) som tar vid där hennes tidigare verk Linjen (2015) slutade; i skildringen av ett samhälle där arbetets ideologi blir ett verktyg för att kontrollera individen, in på själen. Adam Westmans läser ur Taberg (2019), ett diktverk där gruvans våldsamma ingrepp sägas teckna startpunkten. “Den har satt sina spår i människors psyken”. I Tabergs dikt “dröjer sig gruvan kvar i det förflutna, i nutiden och i framtiden”. Helena Granström läser ur Betydelsen av kärlek(2020) - en djärv och lekfull roman om längtans många världar, och om huruvida två människor någonsin kan nå fram till varandra. 

Mer info: http://textival.org/

Textival Litteraturfestival 2021 är ett arrangemang av Textival med stöd av Kulturrådet, Göteborgs stad, Västra Götalandsregionen, ABF, Svenska Akademien, Fondet for Dansk-Svensk Samarbejde och Goethe-Institut Schweden mfl. 

Profile picture
Textival

Den litterära föreningen Textival har funnits sedan 2007. Vi arrangerar programserier, festivaler, textmässor, residensprogram, konsthändelser och olika samarbetsprojekt med författaruppläsningar, samtal, kulturdebatt, workshops, utställningar och konstvandringar. Vi besöker och samarbetar med litteraturhus, författarutbildningar, bibliotek, biennaler, konsthallar, festivaler, gallerier och olika kulturaktörer där vi tvärkulturellt strävar efter att skapa nya former för hur, var och när litteratur kan synas och höras.

Till sin form kan Textivals utåtriktade verksamhet beskrivas som nomadisk; vi har ingen fast scen, utan arrangerar i samarbete med en rad olika lokala aktörer på de platser vi besöker. Vi har kontor i Göteborg och i Mollaryd, vilket innebär att en stor del av våra arrangemang förläggs till olika stadsdelar och områden i dessa orter.

Textival verkar för en bred, diversifierad och tillgängliggjord litteraturscen av hög kvalitet i Göteborg och Västra Götaland. Med vår programverksamhet skapar vi sammanhang där aktuella och angelägna frågor i den samtida litteraturen och kulturdebatten får möjlighet att möta ett brett litteraturintresse. Vi verkar i spänningsfältet mellan konst och litteratur och undersöker hur curatoriella och konstnärliga metoder kan tillämpas i nya oväntade rum.

Eventet är avslutat

Läsningar: Poesi och prosa med Asta Olivia Nordenhof, Jonas Brun, Elise Karlsson, Adam Westman och Helena Granström.

Visa detaljer
Vill du gå på fler events?

Registrera dig för att få handplockade events direkt till din mail.