Läsning och samtal: Jag har tänkt mycket på oss och våra utmattade kroppar med Hanna Wikman och Carola Ankarborg

Heurlins Plats 1, 413 01 Göteborg
10 okt 2021 15:15 - 16:00
Superarrangör
Biljetter Gratis
Biljetter Gratis

Föreningen Textival presenterar - Textival Litteraturfestival 2021 - Var i helvete är mina pengar?

Plats: Göteborgs Litteraturhus, Heurlins Plats 1, 413 01 Göteborg

Datum: 10 oktober

Tid: 15.15

Var i helvete är mina pengar? Textival Litteraturfestival 7-10 oktober 2021 undersöker litteraturens relation till, och samtida gestaltningar av, arbete i vid bemärkelse. Programmet består utav fyra dagar fyllda med samtal, läsningar, performance, konst och musik med författare, poeter, kulturskribenter, konstnärer och artister från Sverige, Norge, Danmark och Tyskland.

_______

15:15-16:00 Textival Litteraturfestival - Läsning och samtal: Jag har tänkt mycket på oss och våra utmattade kroppar

Hanna Wikman,  redaktör för Föreningen Arbetarskrivare antologi Världen vi lämnar ,  Carola Ankarborg, publicerad i Föreningen Arbetarskrivare antologi Jag har tänkt mycket på oss och våra utmattade kroppar 

Kroppen står i centrum här, kroppen som i arbete och utmattning, kroppen som i känsla och styrka, kroppen som bär vittnesbörd om den stora samhällshierarkin. Hur den mår, hur den går, hur den betraktas, hur den tas emot när den går sönder och när den utnyttjas. 

Hanna Wikman och Carola Ankarborg möts i ett samtal kring kroppsarbete,klass och arbetarlitteratur med utgångspunkt i antologierna "Världen vi lämnar" och “Jag har tänkt mycket på oss och våra utmattade kroppar”. Carola Ankarborg läser även ur sin text i antologin “Jag har tänkt mycket på oss och våra utmattade kroppar”.

Mer info: http://textival.org/

Textival Litteraturfestival 2021 är ett arrangemang av Textival med stöd av Kulturrådet, Göteborgs stad, Västra Götalandsregionen, ABF, Svenska Akademien, Fondet for Dansk-Svensk Samarbejde och Goethe-Institut Schweden mfl. 

Profile picture
Textival

Den litterära föreningen Textival har funnits sedan 2007. Vi arrangerar programserier, festivaler, textmässor, residensprogram, konsthändelser och olika samarbetsprojekt med författaruppläsningar, samtal, kulturdebatt, workshops, utställningar och konstvandringar. Vi besöker och samarbetar med litteraturhus, författarutbildningar, bibliotek, biennaler, konsthallar, festivaler, gallerier och olika kulturaktörer där vi tvärkulturellt strävar efter att skapa nya former för hur, var och när litteratur kan synas och höras.

Till sin form kan Textivals utåtriktade verksamhet beskrivas som nomadisk; vi har ingen fast scen, utan arrangerar i samarbete med en rad olika lokala aktörer på de platser vi besöker. Vi har kontor i Göteborg och i Mollaryd, vilket innebär att en stor del av våra arrangemang förläggs till olika stadsdelar och områden i dessa orter.

Textival verkar för en bred, diversifierad och tillgängliggjord litteraturscen av hög kvalitet i Göteborg och Västra Götaland. Med vår programverksamhet skapar vi sammanhang där aktuella och angelägna frågor i den samtida litteraturen och kulturdebatten får möjlighet att möta ett brett litteraturintresse. Vi verkar i spänningsfältet mellan konst och litteratur och undersöker hur curatoriella och konstnärliga metoder kan tillämpas i nya oväntade rum.

Eventet är avslutat

Läsning och samtal: Jag har tänkt mycket på oss och våra utmattade kroppar med Hanna Wikman och Carola Ankarborg

Visa detaljer
Vill du gå på fler events?

Registrera dig för att få handplockade events direkt till din mail.