skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Andra event från arrangören
Laddar...
 
 
Genvägar
Laddar...
 
 
Andra events i samma kategori
Laddar...
 
 
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Lars Jansson Trio

Eventet är avslutat

Lars Jansson Trio

Från 120,00 SEK

Plats

Datum

22 feb 2024 20:00 - 23:00

Beskrivning

UtopiaJazz är oerhört stolta och glada över att få presentera Lars Jansson Trio.

Efter över trettiofem år i musikbranschen ses Lars Jansson som en av Sveriges främsta och mest ansedda pianister, kompositörer, arrangörer och pedagoger. Han har har samarbetat med flera framstående musiker till exempel Jan Garbarek, Arild Andersen, Radka Toneff, Steve Swallow, Lew Sollof, Bob Berg, Rune Gustafsson, Ulf Wakenius, Georg Riedel, Rigmor Gustafsson, Göran Fristorp.

Efter drygt trettio år med en fast trio har Lars Jansson valt att spela med två yngre musiker; den danske basisten Thomas Fonnesbaek och Lars son Paul Svanberg trummor. Största delen av musiken är original komponerade av Jansson samt musik från ”The American Songbook”.

Lars Jansson blev Danmarks första jazzprofessor i Aarhus 1998 och nominerades samma år till den danska Danish Jazzpar prize. Tre år senare fick han en Dansk Grammy för skivan Hope. Lars Jansson Trio är en av de mest välkända jazzgrupperna i Skandinavien och Japan och har genomfört turnéer över stora delar av världen, och deras långa samarbete har resulterat i utgivning av ett tiotal skivor.

Att vara en del av kollektivet och samtidigt ha den totala individuella friheten att uttrycka sin egen röst. Pianisten Lars Janssons definition av kärnan i jazzmusiken sammanfattar också vad vi kan förvänta oss att få höra när han uppträder på UtopiaJazz med sin trio. Det är musik som förenar och förnyar: både på och utanför scenen, och som kollektiv och individ.

Thomas Fonnesbaek spelar i ett flertal danska grupper som Kristian Jørgensen Quartet, Thomas Clausen Trio, Mona Larsen o har medverkat på ett stort antal skivinspelningar.

Paul Svanberg har efter studier på Musikhögskolan i Stockholm snabbt etablerat sig genom att spela med grupper som Kristian Brink Kvartett , Ulf Wakenius grupp o med pianisten Ion Baciu. Paul är färdigutbildat pilot. Bor i Malmö. Undervisar flygledare på Kastrup.


Lars Jansson – Piano // Thomas Fonnesbaek – Bas // Paul Svanberg – Trummor

Arrangör

Välkomna till utopia jazz

En plats som ska kännas hemtrevlig och folklig. ett ställe där säsongsbetonad mat trängs med skön musik. ett ställe för dig som vill ta en anspråkslös pilsner såväl som för dig som vill njuta en riktigt god middag. utopia jazz vill ständigt vara i rörelse och erbjuda nya spännande smaker och upplevelser, men alltid i troget sällskap av fin jazz, live eller i högtalarna.

Lokal

Utopia Jazz, Karl Johansgatan 6, 414 59 Göteborg

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer