Lär dig ta reda på vad en växt heter!

950,00 SEK

Plats

Datum

25 maj 2022 15:00 - 9 sep 2022 17:00

Beskrivning

Nybörjarkurs i Artkunskap

Målet med kursen är att lära känna ett urval av svenska blomväxter samt träna på hur man använder bestämningslitteratur för att bestämma dem.

Kursen kommer att börja med en introduktion till blomväxternas byggnad och namnen på olika växtdelar. Genom arbete i grupp eller enskilt och med stöd av lärare, kommer du sedan att praktisera på att artbestämma okänt växtmaterial. Till din hjälp har du flora och lupp.

Kursen är förlagd till Botaniska trädgården där vi utnyttjar förekomsten av en del växter ur den svenska floran.

Inga förkunskaper krävs. 

Kursen omfattar 4 lärarledda tillfällen 2 timmar per tillfälle.

Kurstillfällen:

Onsdag 25 maj kl 15–17

Onsdag 15 juni kl 15–17

Onsdag 17 augusti kl 15–17

Onsdag 7 september kl 15–17

I kursavgiften ingår 4 kurstillfällen samt boken "Svensk flora" samt lupp.

Anmälan till kursen görs i sin helhet till alla 4 tillfällen.  Sista anmälningsdag 16 april. 2022.

Arrangör

Lokal

Botaniska trädgården Botaniska trädgården, Östra Vallgatan 20, 22361 Lund

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.