skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Andra event från arrangören
Laddar...
 
 
Genvägar
Laddar...
 
 
Andra events i samma kategori
Laddar...
 
 
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Lansering: Tiktok – barnunderhållningen som blev ett säkerhetsproblem

Eventet är avslutat

Lansering: Tiktok – barnunderhållningen som blev ett säkerhetsproblem

Från Gratis

Plats

Datum

28 mar 2023 11:30 - 13:00

Beskrivning

INBJUDAN: Tiktok – barnunderhållningen som blev ett säkerhetsproblem

På några få år har den kinesiska den sociala medieplattformen Tiktok fått över en miljard användare. Appen har utmanat västerländska plattformsbolag samtidigt som den blivit ett stresstest för demokratiska länders säkerhetspolitik. Säkerhetsexperter pekar bland annat ut det faktum att företagets moderbolag Bytedance finns i Kina, och därmed lyder under kinesisk lag, som en säkerhetsrisk.


I dag är Tiktok
bannlyst i ett betydande antal länders regeringsorgan, myndigheter och politiska församlingar. Exempelvis får europaparlamentariker inte längre nyttja appen i sina arbetsverktyg – i Sverige har samma begränsningar införts för Regeringskansliets personal.


Men samtidigt som säkerhetsfarhågorna kring Tiktok blir fler förblir appen ett av de främsta kommunikationsverktygen för barn och unga, inte minst i Sverige.

Välkommen på ett lunchseminarium och lansering av rapporten ”Tiktok – barnunderhållningen som blev ett säkerhetsproblem”. I samtalet medverkar rapportens två författare, Anna Rennéus Guthrie och Patrik Oksanen samt Hanna Linderstål, cybersäkerhetsexpert och vd för företaget Earhart.

DATUM OCH TID
28/3 11:30 börjar 12:00 med lättare lunch. 

PLATS
Frivärld, Kungsgatan 60.

Arrangör

Tankesmedjan Frivärld bedriver opinionsbildning inom utrikes- och säkerhetspolitiska frågor. Vårt mål är att stimulera och påverka diskussionen kring vilka idéer och perspektiv som ska styra svensk utrikes- och säkerhetspolitik.

Lokal

Frivärld, Kungsgatan 60, 111 22 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer