Hoppa till huvudinnehåll

Landslaget i Blåsmusik 2024

Landslaget i Blåsmusik 2024

Från Gratis

Plats

Datum

10 aug 2024 15:00 - 17:00
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

Landslaget i Blåsmusik skapades inom Riksförbundet Sveriges Amatörorkestrar 1975. Numer förvaltas projektet av Riksförbundet Unga Musikanter och Föreningen Sveriges Unga Blåsare.

Landslaget är ett elitprojekt som är öppet för ansökan för alla blås- och slagverksmusikanter i ålder upp till 25 år. Uttagningarna sker genom provspelningar och i år anmälde sig ca 200 musikanter till de 60 platserna.

Landslaget spelar en bred repertoar med ambitionen att spegla blåsorkesterns alla möjligheter, för publiken och inte minst för musikanterna, som kommer från orkestrar och kulturskolor över hela landet, med helt olika förutsättningar. Årets musikanter kommer från Umeå i norr till Svalöv i söder.

Repertoaren i år består bland annat av musik av W.A.Mozart, Gustav Holst, Egil Hovland, Alexander Kosmicki, Ricardo Mollá och två av orkesterns egna musikanter, Axel Petrén och Douglas Ason Brunskog.

Årets solister är de båda trombonisterna Emil Ellénius, Åmål och Johan Lundén-Welden, Nacka. De spelar en nykomponerad konsert för två tromboner och blåsorkester av den spanske tonsättaren, dirigenten och trombonisten Ricardo Mollá.

Landslagets dirigent är för sjunde året i rad Helge Haukås, professor emeritus i dirigering från Grieg-akademien i Bergen, Norge. Han började dock sin professionella karriär som trumpetare i Bergen-filharmonien. Han har varit chef för de flesta av Norges militärorkestar och har gästdirigerat över hela Europa. Numer ägnar han sig inte minst åt att spela och sjunga jazz.

Lokal

Kungasalen, Valhallavägen 105, 115 51 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Återbesök evenemang

Populära events

Närliggande evenemang

Evenemang från samma kategori

Upptäck mer